Ryby marinované v klasických mexických svěžích chutích a opečené dozlatova. Lehce nakládané červené zelí skvěle doplňuje měkkou rybu a vytváří skvělý kontrast mezi její strukturou. Skvělý recept na bílé rybí filety, smažené ryby vám nebudou chybět. Vyzkoušejte tento recept na rybí tacos.

Ingredience

Marináda na ryby:

  • 600 g pevných filetů z bílé ryby
  • kůra z 1 limetky
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce chipotle
  • 1 lžíce jalapeňo z konzervy, jemně nasekané
  • 1/4 šálku koriandru, jemně nasekaného
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Rychle nakládané zelí:

  • 4 šálky červeného zelí , jemně nakrouhané
  • 3 zelené cibulové stonky , jemně nakrájené na úhlopříčku
  • 2 lžíce červeného vinného octa (nebo bílého vinného octa, jablečného octa)
  • 1/2 lžičky soli

Růžová omáčka Taco:

  • 3/4 šálku zakysané smetany (nebo jogurtu)
  • 2-3 lžíce srirachy , upravte podle chuti

Vaření a podávání:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 12 malých tortill (kukuřičných nebo moučných), ohřátých
  • klínky limetky
  • listy koriandru/cilantru

Postup

Marináda na ryby:

  1. V sáčku na zip smíchejte ingredience na marinádu na ryby.
  2. Odstavte na 20 minut, aby se marinovala – ne déle než 1 hodinu.

Nakládané zelí:

  1. Vložte ingredience na nakládané zelí do mísy.
  2. Promíchejte a nechte 30 minut odležet.
  3. Přebytečnou tekutinu slijte a zelí rukama naškrábejte (aby změklo).
  4. Odložte stranou.

Růžová omáčka:

  1. Smíchejte a promíchejte.

Příprava ryby:

  1. Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu.
  2. Rybu smažte 2 minuty z každé strany nebo dokud není zlatavá a propečená.
  3. Rybu vyjměte na talíř a poté ji rozkrájejte na větší kousky.

Sestavení:

  1. Tacos sestavte tak, že na ně položíte zelí, rybu, zakysanou smetanu a vymačkanou limetkovou šťávu.
  2. Tortillu přeložte a pochutnejte si.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang