Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 40 minut

Ingredience: 

  • 500g bio mletého hovězího masa
  • 6 plátků kvalitní slaniny
  • 1 lžíce tuku na smažení
  • 1-2 cukety, dle velikosti
  • 2 konzervy loupaných krájených rajčat 
  • 1 cibule, nasekaná najemno
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev, oloupaná a nasekaná najemno
  • 1 lžička rozmarýn
  • 2 řapíky celeru, nasekané najemno
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička soli
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička pepře
  • 1 bobkový list
  • lahůdkové droždí – na posypání místo parmezánu (lahůdkové droždí dodá jídlu skvělou sýrovo-oříškovou chuť, navíc je nabité vitamíny skupiny B)

img_4923-9777710

Postup: 

Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni tuk. Jakmile bude rozpálený, vložte slaninu, cibuli, česnek a rozmarýn. Míchejte a až cibule zesklovatí, přidejte maso a opékejte.

Po chvilce přidejte ještě celer a mrkev a za stálého míchání opékejte, dokud směs nezačne „hnědnout“. Pak přidejte loupaná rajčata, oregano, sůl, pepř a bobkový list a nechte lehce probublávat alespoň 15 minut.

Mezitím si připravte cuketu do talířů. Nemusíte ji loupat. Ke směsi přidejte ještě čerstvou bazalku a nechte probublávat dalších 10 minut. Servírujte na připravenou cuketu a zasypte lahůdkovým droždím. 

TIP: Skvělým pokrmem z cuket zapečené lečo s cuketou. Příprava je rychlá a jednoduchá a lečo dokonale zasytí.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang