
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience:
- 500g bio mletého hovězího masa
- 6 plátků kvalitní slaniny
- 1 lžíce tuku na smažení
- 1-2 cukety, dle velikosti
- 2 konzervy loupaných krájených rajčat
- 1 cibule, nasekaná najemno
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev, oloupaná a nasekaná najemno
- 1 lžička rozmarýn
- 2 řapíky celeru, nasekané najemno
- 1 lžička oregana
- 1 lžička soli
- hrst čerstvé bazalky
- 1 lžička pepře
- 1 bobkový list
- lahůdkové droždí – na posypání místo parmezánu (lahůdkové droždí dodá jídlu skvělou sýrovo-oříškovou chuť, navíc je nabité vitamíny skupiny B)
Postup:
Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni tuk. Jakmile bude rozpálený, vložte slaninu, cibuli, česnek a rozmarýn. Míchejte a až cibule zesklovatí, přidejte maso a opékejte.
Po chvilce přidejte ještě celer a mrkev a za stálého míchání opékejte, dokud směs nezačne „hnědnout“. Pak přidejte loupaná rajčata, oregano, sůl, pepř a bobkový list a nechte lehce probublávat alespoň 15 minut.
Mezitím si připravte cuketu do talířů. Nemusíte ji loupat. Ke směsi přidejte ještě čerstvou bazalku a nechte probublávat dalších 10 minut. Servírujte na připravenou cuketu a zasypte lahůdkovým droždím.
TIP: Skvělým pokrmem z cuket zapečené lečo s cuketou. Příprava je rychlá a jednoduchá a lečo dokonale zasytí.