Recept na nepečené sušenky s arašídovým máslem

DezertyDezerty, zákusky a poháryNepečené cukrovíSušenky
pexels-meggy-kadam-aryanto-9620137

Tyto nepečené sušenky s arašídovým máslem mohou být doplňkem ke školnímu obědu. Nepečené sušenky se někdy připravují s kakaovým práškem, avšak tento recept ho nepoužívá.

Nepečené sušenky s arašídovým máslem jsou oblíbenou pochoutkou mnoha lidí, kteří rádi spojují zdravou stravu s vynikající chutí. Tyto sušenky jsou rychlé a snadné na přípravu, což z nich činí ideální svačinu nebo dezert pro každodenní použití.

Navíc se skládají z přírodních a zdravých ingrediencí, jako je arašídové máslo, ovesné vločky, med a kokosový olej.

Kromě své chutnosti a snadné přípravy mají nepečené sušenky s arašídovým máslem také mnoho zdravotních výhod. Díky svému složení jsou plné proteinů, vlákniny a zdravých tuků, což pomáhá udržovat zdravou hladinu cukru v krvi a zpomaluje trávení.

Tato kombinace také zajišťuje pocit sytosti na delší dobu, což může pomoci snížit přejídání a udržet stabilní hmotnost. Vzhledem k tomu, že neobsahují umělé sladidla ani konzervanty, jsou tyto sušenky vhodné pro každého, kdo se snaží dodržovat zdravou stravu.

TIP: Milovníci arašídového másla si mohou připravit tyto jednoduché nepečené čokoládové košíčky s arašídovým máslem.

A pokud byste přeci jenom rádi pekli, neváhejte a vyzkoušejte pečené sušenky s arašídovým máslem, domácí máslové sušenky nebo měkké cookies.

Susenky s arasidovým maslem
Sušenky nemusí být vždy nezdravé.

Recepty s arašídovým máslem

Z arašídového másla můžete připravit i jiné lahůdky, než jsou sušenky. Arašídové neboli burákové máslo můžete přidat například do proteinových palačinek, použít ho při pečení koláče s arašídovým máslem, na cheesecake, ale třeba také do řady receptů asijské kuchyně.

Kdo chce být v kuchyni kreativní, opravdu soběstačný, a navíc mít dokonalou kontrolu nad ingrediencemi, ten si může připravit stoprocentně domácí arašídové máslo.

Sušenky z arašídového másla – recept

Arašídové máslo je oblíbeným ingrediencí mnoha sladkých receptů díky své vynikající chuti a vysokému obsahu zdravých tuků a bílkovin. Jedním z nejoblíbenějších použití arašídového másla jsou sušenky, které jsou nejen chutné, ale také snadné na přípravu.

Ingredience na sušenky z arašídového másla

  • 3 hrnky bílého cukru
  • ¾ hrnku másla
  • ¾ hrnku mléka
  • 1 a ½ hrnku arašídového másla
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 4 a ½ hrnku rychle uvařených ovesných vloček

Postup na sušenky z arašídového másla

  1. Smíchejte cukr, máslo a mléko v hrnci na mírném ohni. Přiveďte k rychlému varu a vařte 1 minutu.
  2. Odstavte z ohně a vmíchejte arašídové máslo a vanilku. Vmíchejte ovesné vločky a míchejte, dokud směs nezačne chladnout.
  3. Těsto nakapejte po lžičkách na voskovaný papír. Nechte vychladnout, dokud neztuhne.

Arašídové sušenky – recept

Sušenky z arašídového másla jsou oblíbenou pochoutkou nejen mezi sportovci a zdravými životním stylem, ale i u těch, kteří si rádi dopřejí sladké dobroty. Tyto sušenky jsou plné přírodních a zdravých ingrediencí, což je činí vhodnými i pro lidi, kteří se snaží dodržovat zdravou stravu.

Arašídové sušenky – ingredience

  • 1/2 hrnku (115 g) nesoleného másla nakrájeného na kousky
  • 1 a 3/4 šálku (350 g) krystalového cukru
  • 1/2 šálku (120 ml) mléka
  • 3/4 šálku (190 g) krémového arašídového másla
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 3 a 1/4 šálku (325 g) ovesných vloček

Arašídové sušenky – postup

  1. Než začnete, nezapomeňte si shromáždit všechny ingredience a vše odměřit. Vyložte několik velkých plechů pergamenovým papírem a dejte je stranou.
  2. Máslo, cukr a mléko dejte do hrnce a zahřívejte na mírném ohni, přičemž často míchejte, dokud se máslo nerozpustí a vše se dobře nespojí.
  3. Směs přiveďte k varu (nahoře by měla být zcela pokrytá bublinkami a intenzivně bublat) a nechte ji bez míchání vařit 60 sekund (nezapomeňte si nastavit časovač!).
  4. Odstavte z ohně a vmíchejte arašídové máslo a vanilkový extrakt, dokud se zcela nespojí. Vmíchejte ovesné vločky a míchejte tak dlouho, dokud se všechny ovesné vločky neobalí směsí a vše se dobře nespojí.
  5. Na připravené pečicí plechy nakapejte lžíce směsi. Nechte vychladnout asi 45 minut až 1 hodinu nebo dokud sušenky neztuhnou, podávejte a pochutnejte si! Čím déle budou sušenky chladnout, tím více budou tuhnout.

Božské ovesné sušenky – recept

Ovesné sušenky jsou vynikající pochoutkou, kterou můžete snadno připravit doma. Tyto sušenky jsou oblíbené díky své chuti, textuře a výživové hodnotě, kterou poskytují.

Božské ovesné sušenky – ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku (212 g) hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek (226 g) nesoleného másla, mírně změklého (mělo by být ještě trochu studené a pevné)
  • 1 šálek (200 g) světlého hnědého cukru
  • 1/2 šálku (100 g) cukru krystal
  • 2 velká vejce
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 šálky (260 g) ovesných vloček
  • 1 šálek (153 g) rozinek
  • 1 šálek (118 g) nasekaných vlašských ořechů

Božské ovesné sušenky – postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte pergamenovým papírem nebo silikonovou podložkou na pečení vhodné plechy.
  2. V míse 20 sekund šlehejte mouku, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl, dejte stranou.
  3. V míse elektrického mixéru vybaveného nástavcem s pádly utřete máslo, hnědý cukr a krystalový cukr dohromady.
  4. Vmíchejte jedno vejce, poté vmíchejte druhé vejce a vanilku.
  5. Přidejte moučnou směs a míchejte jen do spojení, poté vmíchejte ovesné vločky, rozinky a vlašské ořechy.
  6. Těsto vyklopte a vytvarujte kuličky, přeneste je na připravený plech, na každý plech jich dejte 12 a rozdělte je 1 cm od sebe.
  7. Pečte v předehřáté troubě, dokud nejsou okraje zlatohnědé a téměř upečené (střed by měl vypadat nedopečený), asi 12 až 14 minut.
  8. Nechte je několik minut vychladnout na plechu a poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Opakujte se zbývajícím těstem.
  9. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.

Ovesné sušenky s banánem – recept

Ovesné sušenky s banánem jsou lahodnou a zdravou variantou tradičního dezertu. Tyto sušenky jsou plné přírodních a zdravých ingrediencí, jako jsou ovesné vločky, banány a další, což je činí ideální svačinou nebo sladkou pochoutkou kdykoliv během dne.

Ovesné sušenky s banánem – ingredience

  • 2 středně zralé banány, rozmačkané
  • 1 šálek nevařených ovesných vloček
  • 1/4 šálku drcených vlašských ořechů

Ovesné sušenky s banánem – postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Postříkejte nepřilnavý plech na sušenky sprejem na vaření nebo použijte silikonovou podložku.
  2. V míse smíchejte rozmačkané banány a ovesné vločky. Přisypte vlašské ořechy.
  3. Na plech dejte po lžíci od každého druhu sušenek.
  4. Banánové ovesné sušenky na pečicím plechu.
  5. Pečte 15 minut. Z jedné várky uděláte 16 sušenek.
Nepecene susenky s arasidovym maslem
Sušenky s arašídovým máslem chutnají výborně ke kávě.

Ovesné sušenky s čokoládou – recept

Tento recept na ovesné sušenky s čokoládou je ideální pro ty, kteří milují sladkosti, ale chtějí si udržet zdravý jídelníček. Tyto sušenky jsou plné ovesných vloček, které jsou zdrojem vlákniny a pomáhají udržovat hladinu cukru v krvi stabilní. Čokoládové kousky dodávají sušenkám dokonalou sladkost a chuť.

Ovesné sušenky s čokoládou – ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku (188 g) hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 šálek nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 1 šálek (200 g) světlého nebo tmavého hnědého cukru
  • 1/2 šálku (100 g) krystalového cukru
  • 2 velká vejce, pokojové teploty
  • 1 polévková lžíce (20 g) melasy
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 3 šálky (255 g) ovesných vloček
  • 1 a 3/4 šálku polosladkých čokoládových lupínků

Ovesné sušenky s čokoládou – postup

  1. Mouku, skořici, jedlou sodu a sůl prošlehejte ve střední míse. Odstavte.
  2. Ve velké míse ručním nebo stojanovým mixérem s pádlovým nástavcem vyšlehejte máslo na středně vysoké rychlosti do hladka, asi 1 minutu. Přidejte hnědý cukr a krystalový cukr a šlehejte na středně vysoké rychlosti, dokud nevznikne krém, asi 2 minuty.
  3. Přidejte vejce, melasu a vanilku a šlehejte na vysoké rychlosti, dokud se nespojí, asi 1 minutu. Seškrábejte stěny a dno mísy a podle potřeby znovu vyšlehejte, aby se hmota spojila.
  4. Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte na nízkém stupni, dokud se nespojí. Při nízkých otáčkách mixéru zašlehejte ovesné vločky a oba druhy čokoládových lupínků. Těsto bude husté a lepivé. Těsto přikryjte a nechte ho v chladničce chladit alespoň 45 minut (a až 4 dny).
  5. Pokud těsto chladíte déle než několik hodin, nechte ho před válením a pečením alespoň 30 minut stát při pokojové teplotě, protože těsto bude poměrně tvrdé.
  6. Předehřejte troubu na 177 °C. Plechy na pečení vyložte pergamenovým papírem nebo silikonovou podložkou na pečení. Odložte je stranou.
  7. Pomocí velké naběračky naberte těsto na sušenky, asi 3 polévkové lžíce těsta na jednu sušenku, a položte je 4 palce od sebe na pečicí plechy. Pečte 13-14 minut nebo dokud nejsou po stranách lehce opečené. Středy budou vypadat velmi měkce.
  8. Po vyjmutí z trouby nechte sušenky 5 minut vychladnout na plechu a poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
  9. Sušenky vydrží čerstvé přikryté při pokojové teplotě až 1 týden.

Pečené i nepečené sušenky s arašídovým máslem jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou sladkou pochoutku. Tyto sušenky jsou plné zdravých tuků a bílkovin a jsou snadné na přípravu. Navíc jsou vhodné pro osoby s bezlepkovou dietou.

Sušenky s arašídovým máslem jsou skvělým zdrojem energie a mohou být konzumovány kdykoliv během dne. S touto lahodnou pochoutkou se nemusíte cítit špatně, ani když si dopřejete něco sladkého.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang