
Krevety aglio olio
Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Krevety aglio olio
Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...
Carpaccio z červené řepy – recept – s čerstvým sýrem a ořechy
Červená řepa je další ze seznamu sezónní zeleniny, která je výsluní a běžně k...
Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky
Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...
Vajíčková pomazánka
Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...
Vaječná pomazánka se sýrem
Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku
Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Dýňový hummus
Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...
Létem vonící rajčatová bruschetta
Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...
Křenová pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1 měkký smetanový sýrmajonézanastrouhaný...
Hermelínová pomazánka – recept
Ingredience stejné množství sýra Hermelín, taveného sýra a rostlinného...
Brynzová pomazánka – recept
Ingredience 250 g brynzy250 g tvarohu1 bílý jogurt1 lžíce hořčice2 lžíce posekaného...
Budapešťská pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...
Česneková pomazánka s hořčicí – recept
Ingredience 500 g tvarohu2 měkké nízkotučné sýry5 utřených stroužků česneku1 lžíce...
Báječná pomazánka – recept
Ingredience 50 g sýra Eidam1-2 trojúhelníčky taveného sýra1 cibule1/2 celeru1 majonéza3...
Játrová pomazánka – recept
Ingredience 200 g játrové paštiky1 tavený smetanový sýr60 g másla2 lžíce hořčice2...
Celerová pomazánka se sýrem
Ingredience 1/2 celeru menší mrkev 100 g tvrdého sýra dva stroužky...
Recept – bramborová paštika
Ingredience: 6 vařených brambor ve slupce3 lžíce krupice1,5 dcl vody5 vajec4 stroužky...
Pomazánka z Nivy
Ingredience 100 g Nivy100 g pomazánkového másla1 lžíce mléka nebo 1 lžíce...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang