Recept – vepřový guláš

Hlavní jídla

Ingredience:

  • 1 kg vepřové plece
  • 2-3 lžíce sádla
  • 1 kg nadrobno nakrájené cibule
  • 2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
  • sůl
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžička majoránky
  • půl lžičky drceného kmínu
  • 2-3 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • voda

Postup:

V tlakovém hrnci necháme rozpustit sádlo a osmahneme na něm cibulku. Poté přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Maso zasypeme sladkou paprikou a necháme zpěnit.

Přidáme sůl, pepř a kmín a dusíme dokud maso nepustí šťávu. Až maso pustí šťávu, tak je podlijeme a znovu dusíme, než se voda vysmaží do tuku.

Obsah hrnce pak zaprášíme moukou, lehce osmahneme, znovu podlijeme vodou, dobře promícháme a zavřené dusíme 30 až 40 min než maso změkne.

Nakonec přidáme majoránku a česnek a necháme přejít varem.

Vepřový guláš podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem. Lze ho podávat i s bramborem nebo s čerstvým pečivem.

Kategorie:

Hlavní jídla

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang