
Ingredience:
- 1 kg vepřové plece
- 2-3 lžíce sádla
- 1 kg nadrobno nakrájené cibule
- 2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
- sůl
- špetka mletého pepře
- 1 lžička majoránky
- půl lžičky drceného kmínu
- 2-3 stroužky jemně nasekaného česneku
- 2-3 lžíce hladké mouky
- voda
Postup:
V tlakovém hrnci necháme rozpustit sádlo a osmahneme na něm cibulku. Poté přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Maso zasypeme sladkou paprikou a necháme zpěnit.
Přidáme sůl, pepř a kmín a dusíme dokud maso nepustí šťávu. Až maso pustí šťávu, tak je podlijeme a znovu dusíme, než se voda vysmaží do tuku.
Obsah hrnce pak zaprášíme moukou, lehce osmahneme, znovu podlijeme vodou, dobře promícháme a zavřené dusíme 30 až 40 min než maso změkne.
Nakonec přidáme majoránku a česnek a necháme přejít varem.
Vepřový guláš podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem. Lze ho podávat i s bramborem nebo s čerstvým pečivem.