Snídaně

Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ dne. Každý preferuje jinou snídani, někdo sladkou, jiný slanou, na výběr je celá řada.

Pro sladké snídaně jsou ve velké oblibě různé sladké kaše či jogurty, které se doplňují různým ovocem, semínky, cereáliemi a sirupy. Dále také smoothie, moučníky, lívance nebo palačinky a oblíbenými jsou i smažené moučníky, jako čerstvé koblihy nebo jiné sladké pečivo.

Slané snídaně mohou být také velmi rozmanité, těmi oblíbenými jsou zaručeně míchaná nebo volská vajíčka. Ovšem vejce se dají k snídani udělat na mnoho způsobů a skvělá jsou pošírovaná vejce, nejlépe s opečeným chlebem a avokádovou pomazánkou, případně známé vejce benedikt s holandskou omáčkou.

Klasikou k snídani jsou rohlíky a housky nebo čerstvý chléb, které jsou doplněny o různé druhy sýrů, šunek a jiných uzenin.

Další kategorie

Oříškové máslo

Pomazánka z lískových oříšků a kakaa, která obsahuje 13 % oříšků a zbytek je cukr,...

Pohanková granola

Už ani nevím, kde jsem ji objevila poprvé, ale vím, že to byla láska na první kousnutí....

Rustikální bulka se smaženicí z lesních hub

Češi jsou svou vášní pro houbaření známí snad po celém světě. Proto nikoho...

thumbnail_4227670_bageta_francouzska_0683_200_mm-300x195-7408963

Rustikální bageta s Chorizem

Při pohledu z okna na téměř holé větve stromů už pomalu zapomínáme na krásné,...

Láskyplné vaječné bagetky

Není nic krásnějšího než víkendová snídaně připravená s láskou, jejíž vůně...

Pomerančová granola s čokoládou

Tak se mi jednou náhodou dostala do rukou hořká čokoláda s pomerančem. S trošku skeptickým...

4201604_croissant_se_syrem_2426_200_mm-1-300x198-4272562

Máslový croissant s domácí ostružinovou marmeládou

Žádné složité pasírování, dochucování, jenom ostružiny, cukr a citron....

4201630_multicerealni_croissant_2706_200_mm-300x239-6316776

Multicereální croissant s řeřichou a domácím čerstvým sýrem

Zásoby zeleniny na zimu pomalu docházejí a vaše tělo volá po vitaminech? Zasaďte si...

Croissanty s tvarohovou pomazánkou a mungo klíčky

V předjarním období tělo strádá a klíčky jsou ideální možnost, jak organismus...

Odlehčovací jídelníček pro jarní restart

Jarní únava a s ní větší výskyt chřipkových (ale nejen těch) onemocnění, se dává...

Ořechovo-semínková granola

Granola je vlastně zapečená směs všeho, co máte rádi, tím ale myslím různé vločky,...

Vafle se slaným karamelem a fíky

Vafle jsou jedním z těch nejjednodušších dezertů, které zvládne připravit opravdu...

Sladká tvarohová nepečená snídaně ve skleničce

Rozhodla jsem se, že Vám udělám radost a zase Vám sem přidám nějaký sladký recept. A...

Jablečné lívanečky s Cremé brullé

Jablečné lívanečky s Cremé brullé jsou skvělým tipem na dezert nebo odpolední svačinu....

Borůvkový croissant s javorovým sirupem

Cukr, cukr, kam se podíváš, všude samý cukr. Hrozba cukrem se začíná podobat varováním...

Pomazánka z červené řepy a slunečnicových semínek

Kalorická hodnota pomazánky vychází na 1 000 kJ na 100 g. Máslo má při stejné gramáži 3...

4206113_maslovy_croissant_2734_200_mm-300x204-9612907

Croissanty zapečené s hroznovým vínem

I těm nejlepším plánovačům se občas stane, že zbydou croissanty od snídaně – a...

Paleo banánový chlebíček – banana bread – recept je bez lepku

Banánový chlebík je americká klasika. Recept je bez lepku, není už ničím dalším...

Chia borůvková kaše

Počet porcí: 2 porce Doba přípravy: 10 minut Ingredience: 3/4 hrnku kokosového...

Rajčatovo-špenátová frittata

Frittata se připravuje na mnoho způsobů - s mletým masem, kuřecím masem,...

trizrnny_toastovy_chleb_s-avokadem-1024x666-3913382

Hotovo do 15 minut – toast s avokádem

Toast s avokádem je zdravější alternativou klasického toastu s máslem. Ne všichni však...

Tik ťak – je čas jíst!

V dnešním článku se budeme zabývat pravidelným stravováním. Jestli občas surfujete...

Recept – sladký kuskus

Ingredience: 250g kuskusu1 mléčná čokoláda50g rozinek2 jablka2 banány1 lžíce másla1...

Recept – krupicový pudink

Ingredience: 2 a 1/4 hrnku mléka1 sáček vanilkového pudinkového prášku5 lžic cukru...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang