
Kokosové máslo – recept, použití
Kokos je velmi oblíbený pro svoji jedinečnou vůni, chuť a široké využití. Málokdo však ...
Studená kuchyně je výjimečná především díky své jednoduché a rychlé přípravě.
Pod pojmem studená kuchyně si každý představí cokoliv, různé chlebíčky, obložené mísy, jednohubky, domácí šunky, sýry, studené omáčky, paštiky, aspiky a další slané pochutiny, bez kterých se neobejde žádná oslava.
Do studené kuchyně lze také zařadit i malé chuťovky, drobné slané pečivo, jako jsou šneci z listového těsta nebo malé pizzy. Připravit se také dají různé sendviče, tataráky, saláty a pečivo.
Oblíbenými jsou velké rauty, které nabízí velmi širokou nabídku jídel i nápojů a hosté si tak berou k jídlu, na co mají zrovna chuť.
Kokosové máslo – recept, použití
Kokos je velmi oblíbený pro svoji jedinečnou vůni, chuť a široké využití. Málokdo však ...
Těstovinový salát s kuřecím masem – recept
I takové jednoduché jídlo jakým se zdá být těstovinový salát s kuřecím masem,...
Rajčatový salát – recept
Rajče, známé i jako paradajka nebo rajské jablíčko, patří mezi plodovou zeleninu a řadí...
Bramborový salát – lehký bez majonézy a tradiční vánoční s majonézou
Bramborový salát je považován za něco jako národní poklad. Štědrovečerní hody si bez...
Recepty našich maminek, babiček a prababiček
Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...
Pomazánka sloní žrádlo – nejlepší recept
Pamatujete si na sloní žrádlo? Pokud ano, tak si pojďte připravit oblíbenou pochoutku z...
Bezlepkové pohankovo-sýrové keksy – recept
Určitě přemýšlíte nad tím, co dobrého na „zobání“ připravíte. Já osobně miluju...
Vegan caprese bagetky
Léto znamená také různé oslavy nebo párty a na to je potřeba mít dostatek receptů, abyste...
Recept – utopenci
Ingredience: 2 kila špekáčků1,5 kg cibule600 ml octa1200 ml vody5 lžic solilžíce...
Recept – bůčková pomazánka
Ingredience: 0,5 kg libového bůčkusůlkmín10 stroužků česneku2 cibulesladkokyselé...
Vajíčková pomazánka
Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...
Vaječná pomazánka se sýrem
Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...
Croissant s jahodami – recept
Zvlášť to lesní ovoce má neopakovatelné kouzlo: maliny zásadně rostou mezi kopřivami a...
Gouda, eidam, ementál – sýry v teplé i studené kuchyni
Cokoliv se sýrem je prostě lepší. Zvlášť zatepla. Vláčnost, tučnost a jemná vlákna,...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Angreštová marmeláda
Když máte štěstí a máte přebytky z angreštu, můžete z něj zkusit udělat marmeládu....
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku
Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho
Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...
Pikantní sýrová pomazánka
Recept je variace jižanského receptu zvaného Pimento cheese. Na jihu Spojených států...
Kanapky z celozrnné bagety Caprese
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Plněná bageta – recept
Plněné bagety vypadají na první pohled jako něco mezi Babicou a Hruškou, nenechte se ale...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang