zeleninovy-kotlik

Připravte si toto klasické středomořské jídlo pro chladnější letní večery. Je plné zeleniny a luštěnin a provoněné bylinkami.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového nebo řepkového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 lžička uzené papriky
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 3 střední mrkve nakrájené na plátky
  • 2 řapíky celeru nakrájené na jemné plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kousky
  • 2 x 400 g plechovky rajčat
  • 250 ml zeleninového vývaru z 1 kostky
  • 2 cukety nakrájené na silné plátky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 250 g vařené čočky

Postup

  1. Na velké těžké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového nebo řepkového oleje. Přidejte 1 nadrobno nakrájenou cibuli a 5 až 10 minut ji mírně vařte, dokud nezměkne.
  2. Přidejte 3 nakrájené stroužky česneku, uzenou papriku, ½ lžičky kmínu, sušený tymián, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a obě papriky a vařte 5 minut.
  3. Přidejte dvě plechovky rajčat, zeleninový vývar, nakrájenou cuketu a 2 snítky čerstvého tymiánu a vařte 20 – 25 minut.
  4. Vyjměte snítky tymiánu. Vmíchejte 250 g uvařené čočky a znovu přiveďte k varu. Podávejte s divokou a bílou rýží basmati, kaší nebo quinoou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang