Hovězí tacos – recept

Hlavní jídlaHovězí maso

Ideální odpolední svačina nebo večerní snack k televizi a seriálům. Hovězí tacos jsou hotové za necelých 45 minut.

Příprava

Celkem: 45 minut
Vaření: 30 minut
Porce: 10

Ingredience

Hovězí maso:

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1/2 žluté cibule nakrájené na kostičky
  • 2 libry mletého hovězího masa
  • 1/2 čajové lžičky chilli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky drceného červeného pepře

Přílohy:

  • 20 tortill
  • 18 tvrdých Taco shells (kukuřičných placek ve tvaru U)
  • 500 g sýra čedar, nastrouhaného
  • 15 římských rajčat nakrájených na kostičky
  • 1 hlávka zeleného listového salátu, rozdrobená

Postup

Předehřejte troubu na 160 °C.

Hovězí maso: Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a cibuli. Opékejte, dokud cibulka nezačne měknout, a poté přidejte mleté hovězí maso. Maso vařte, dokud zcela nezhnědne, a poté slijte tuk. Přidejte chilli, kmín, papriku, sůl, černý pepř a drcenou červenou papriku a promíchejte. Přidejte půl hrnku horké vody, snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut.

Příloha: Mezitím zahřívejte tortilly v troubě 20 až 25 minut. Těsně před podáváním zahřejte v troubě Taco podle návodu na obalu.

Podávejte se strouhaným sýrem, nakrájenými rajčaty a salátem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang