
Ideální odpolední svačina nebo večerní snack k televizi a seriálům. Hovězí tacos jsou hotové za necelých 45 minut.
Příprava
Celkem: 45 minut
Vaření: 30 minut
Porce: 10
Ingredience
Hovězí maso:
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1/2 žluté cibule nakrájené na kostičky
- 2 libry mletého hovězího masa
- 1/2 čajové lžičky chilli
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky drceného červeného pepře
Přílohy:
- 20 tortill
- 18 tvrdých Taco shells (kukuřičných placek ve tvaru U)
- 500 g sýra čedar, nastrouhaného
- 15 římských rajčat nakrájených na kostičky
- 1 hlávka zeleného listového salátu, rozdrobená
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C.
Hovězí maso: Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a cibuli. Opékejte, dokud cibulka nezačne měknout, a poté přidejte mleté hovězí maso. Maso vařte, dokud zcela nezhnědne, a poté slijte tuk. Přidejte chilli, kmín, papriku, sůl, černý pepř a drcenou červenou papriku a promíchejte. Přidejte půl hrnku horké vody, snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut.
Příloha: Mezitím zahřívejte tortilly v troubě 20 až 25 minut. Těsně před podáváním zahřejte v troubě Taco podle návodu na obalu.
Podávejte se strouhaným sýrem, nakrájenými rajčaty a salátem.