Ovesné lívance se skořicí a banánem

Magazín

Lívance jsou pro mě symbolem klidného nedělního rána, kdy se nikam nemusí, nikam se nespěchá a člověk si může dopřát něco výjimečného. Taky milujete taková rána, kdy si uvaříte dobrou kávu, z šálků se příjemně kouří a zatímco ten úžasný ranní životabudič chladne, vy si poléváte horu ovesných lívanečků javorovým sirupem?

Asi moje nejoblíbenější jsou lívance z ovesných vloček a banánu. Jsou zdravé, bez bílého cukru a mouky, takže člověk po nich nemá břicho jak před porodem. Ovesné vločky navíc obsahují velké množství vlákniny a lívanečky z nich vás zasytí opravdu na dlouhou dobu. Skořice a banán zase těsto krásně osladí, takže doslazovat už není třeba. Zvlášť pokud je na závěr polijete tak litrem javorového sirupu jako já.

Ingredience

Budeme potřebovat?

  • 160 g ovesných vloček
  • 1 velký banán (150g)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 250 ml kokosového mléka
  • olej na vymazání pánve
  • ovoce a javorový sirup k podávání

A jak na to?

Postup přípravy

Ovesné vločky rozmixujeme v robotu na jemnou mouku a přesypeme do mísy. Přidáme skořici a prášek do pečiva a vše promícháme. Banán dáme společně s mlékem do mixeru a rozmixujeme. Nalijeme směs k ovesné mouce a vše důkladně vymícháme do hladkého těsta.

Pánev nebo lívanečník rozehřejeme, lehce potřeme olejem a lžící tvoříme lívanečky libovolné velikosti. Opékáme z každé strany přibližně 3 minuty.

Nesmažte lívanečky na nejvyšším plameni, spálili by se na povrchu a uvnitř by zůstaly syrové.

Tady ještě tip na chutné banánové lívance.

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang