
Vícezrnné není celozrnné
Výrobci potravin často nabízí vícezrnné pečivo místo zdraví prospěšnějšího...
Vícezrnné není celozrnné
Výrobci potravin často nabízí vícezrnné pečivo místo zdraví prospěšnějšího...
Piškotová roláda s krémem – recept
Mám neodolatelnou chuť na roládu. Na nadýchané piškotové těsto se svěžím ovocem a...
Losos vs. pstruh lososový
Jezte ryby, jsou zdravé – záleží ale na tom, kterou studii zrovna čtete. Experti se...
Snídaně do postele: Tipy na jednoduché varianty
Snídaně do postele bývají součástí ideální představy o dokonalém ranním...
Celer
Celer je dvouletá bylina z čeledi miříkovité. Je pěstována jako kořenová zelenina pro...
Fenykl
Pěstuje se v teplejších oblastech Evropy: Francii, Španělsku, Balkánu, také v asijských...
Mrkvová polévka
Mrkvová polévka je ideální pokrm pro zahřátí v chladných dnech a doplnění vitamínů....
Ricotta vs. mascarpone
Tyto dva všestranné čerstvé sýry mají tak široké možnosti využití a tak příjemné...
Kvásek – jak vyrobit, uchovávat a oživit
Myslíte si, že doma nedokážete upéct řemeslný kváskový chléb? Náš průvodce pro...
Slavnostní menu – recepty
Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...
Čokoládový koláč s kokosovými kuličkami
Tento recept je také pro všechny, kdo měli rádi čokoládovo-kokosové řezy ze supermarketu....
Levandulová bábovka s borůvkovo-levandulovou polevou
Taky si myslíte, že lidi jsou občas divní? Některé jejich myšlenkové pochody prostě...
Bílkovinový TOP 10 – oříšky a semínka
Jak jsou na tom s bílkovinami oříšky a semínka? Ve 100 gramech vlašských ořechů nebo...
Avokádová pěna
Není snad jiného druhu ovoce či zeleniny, který by tak striktně rozděloval strávníky na...
Salát z červené řepy – nejlepší recepty
Salát z červené řepy je nejen zdravý, ale také chutný. Receptů na zdravý salát z...
Cottage – nejlepší recepty
Cottage cheese neboli cottage sýr je potravina, se kterou se v českých obchodech běžně...
Odlehčovací jídelníček pro jarní restart
Jarní únava a s ní větší výskyt chřipkových (ale nejen těch) onemocnění, se dává...
Vaření beze zbytků – jak zpracovat zbytky jídla nebo pečeného kuřete
Kdekdo si láme hlavu, jak vařit, aby nebylo zbytků, se kterými jen plníme ledničku a pak...
Co by v kuchyni nemělo chybět – luštěniny
Životospráva nás Čechů není žádná sláva. Všeobecně se ví, že jíme málo zeleniny a...
Balzamikové krémy – co s nimi?
Možná jste se už v restauracích či v obchodě setkali s balzamikovými krémy. Co to vlastně...
Sójová majonéza – víte, jak ji můžete připravit?
Sójová majonéza je výbornou alternativou klasické majonézy, která sa běžně připravuje z...
Cuketa
Cuketa, v angličtině nazývaná zucchini nebo také courgette, je typ malé letní tykve....
Program WHOLE30 – nápoje, snídaně, recepty, zkušenosti
Pitný režim je během programu stejně tak důležitý jako dodržování počtu jídel. Sami to...
Jak nahradit suroviny v pečení – zdravé pečení
I vám se stalo, že jste našli super recept, už vám tekly sliny a těšili jste se, jak si ho...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang