Magazín

Aperitivo Moment – Cinzano drink

Blíží se léto a možná už se těšíte na dlouhé letní večery se sklenkou něčeho...

uprava-fotek

Jak upravovat fotografie pro dosažení maximální efektivity: Základní průvodce‍

Ať už jste profesionál, amatér nebo něco mezi tím, pravděpodobně hodně fotíte chytrým...

jídelníček pro mateřské školy

Vzorový jídelníček pro mateřské školky

Zde je vypracovaný vzorový jídelníček pro mateřské školky, celkem na 4 týdny. Jedná se...

Bílá mouka – co to je?

V roce 1945 vydalo nakladatelství Družstevní práce etnograficky zaměřenou knihu průkopnice...

Vícezrnné není celozrnné

Výrobci potravin často nabízí vícezrnné pečivo místo zdraví prospěšnějšího...

Piškotová roláda s krémem – recept

Mám neodolatelnou chuť na roládu. Na nadýchané piškotové těsto se svěžím ovocem a...

Losos vs. pstruh lososový

Jezte ryby, jsou zdravé – záleží ale na tom, kterou studii zrovna čtete. Experti se...

selectivefocusofyoungcoupletouchingeachothernearcoffee

Snídaně do postele: Tipy na jednoduché varianty

Snídaně do postele bývají součástí ideální představy o dokonalém ranním...

Celer

Celer je dvouletá bylina z čeledi miříkovité. Je pěstována jako kořenová zelenina pro...

Fenykl

Pěstuje se v teplejších oblastech Evropy: Francii, Španělsku, Balkánu, také v asijských...

mrkvova-polevka-2

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka je ideální pokrm pro zahřátí v chladných dnech a doplnění vitamínů....

ricotta vs mascarpone

Ricotta vs. mascarpone

Tyto dva všestranné čerstvé sýry mají tak široké možnosti využití a tak příjemné...

kvásek

Kvásek – jak vyrobit, uchovávat a oživit

Myslíte si, že doma nedokážete upéct řemeslný kváskový chléb? Náš průvodce pro...

Slavnostní menu – recepty

Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...

cokoladovy-kolac-1053679

Čokoládový koláč s kokosovými kuličkami

Tento recept je také pro všechny, kdo měli rádi čokoládovo-kokosové řezy ze supermarketu....

Levandulová bábovka s borůvkovo-levandulovou polevou

Taky si myslíte, že lidi jsou občas divní? Některé jejich myšlenkové pochody prostě...

Bílkovinový TOP 10 – oříšky a semínka

Jak jsou na tom s bílkovinami oříšky a semínka? Ve 100 gramech vlašských ořechů nebo...

Avokádová pěna

Není snad jiného druhu ovoce či zeleniny, který by tak striktně rozděloval strávníky na...

salat-z-cervene-repy-nejlepsi-recepty

Salát z červené řepy – nejlepší recepty

Salát z červené řepy je nejen zdravý, ale také chutný. Receptů na zdravý salát z...

cottage-nejlepsi-recepty

Cottage – nejlepší recepty

Cottage cheese neboli cottage sýr je potravina, se kterou se v českých obchodech běžně...

Odlehčovací jídelníček pro jarní restart

Jarní únava a s ní větší výskyt chřipkových (ale nejen těch) onemocnění, se dává...

Vaření beze zbytků – jak zpracovat zbytky jídla nebo pečeného kuřete

Kdekdo si láme hlavu, jak vařit, aby nebylo zbytků, se kterými jen plníme ledničku a pak...

Co by v kuchyni nemělo chybět – luštěniny

Životospráva nás Čechů není žádná sláva. Všeobecně se ví, že jíme málo zeleniny a...

Balzamikové krémy – co s nimi?

Možná jste se už v restauracích či v obchodě setkali s balzamikovými krémy. Co to vlastně...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang