
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Knedlíky ovocné – jablkové – Recept
Ingredience 1/2 kg nahrubo nastrouhaných jablek14 dkg hrubé...
Knedlíky ovocné – bramborové těsto – Recept
Ingredience 25 dkg hrubé mouky2 větší vařené strouhané brambory1 vejce1dl...
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Palačinky plněné houbami
Palačinky plněné houbami jsou jedním z poměrně netradičních receptů, který není...
Lilek plněný žampióny a rýží
Lilek plněný žampiony a rýží je vhodným hlavním chodem především pro ty, kteří nejí...
Recept – sýrová pizza, čtyři druhy sýra
Ingredience: 600 g rajčat1 hermelín150 g tvrdého sýra200 g sýra mozzarella150 g nivy3...
Langoše Těsto – Recept
Ingredience 500 g hladké mouky1 celé vejce1 sklenka mléka50 g droždí4 středně velké,...
Sýrová omáčka – recept
Recept na sýrovou omáčku je snadný. K přípravě hladké a lahodné omáčky je však...
Sýrové špízy
Sýrové špízky. Řecký sýr halloumi má vynikající chuť a při grilování se neroztéká,...
Recept – bramborák
Ingredience: ¾ kg brambor1 lžička soli3 stroužky česnekumajoránka1 lžička kmínu150 g...
Recept – báč
Ingredience: 3 syrové brambory1/2l mlékakostka droždí1/2 kg hrubé...
Kucmoch – Škubánky
Ingredience 1 kg bramborsůl150 g mouky100 g sádla Postup Oloupané, na dílky...
Fazolové karbanátky – Recept
Ingredience 1 hrnek fazolícibule1 vejce1 lžíce hořčice2 žemle namočené ve...
Fazole rančerské – Recept
Ingredience 50 dkg fazolí1/2 šálku oleje2 středně velké cibule2 stroužky česneku2...
Fazole po bretaňsku – Recept
Ingredience 40 dkg bílých fazolí5 dkg sádla1 malý rajčatový protlakpůlka cibule3 dkg...
Hubník – flíčky s houbami
Ingredience 30 dkg flíčků (nejlépe celozrnné) 40 dkg ve slupce vařených...
Houby na kyselo
Ingredience 50 dkg čerstvých žampiónů či jiných hub1 větší cibule1 bobkový list5 ks...
Knedlíky z brambor syrových – Recept
Ingredience 3 syrové brambory1 vejce3 až 4 rohlíky5 stroužků česnekumajoránka2...
Brokolicový nákyp s lučinou a sýrem Grana Padano
Brokolice je vynikající zelenina plná vitamínů, pyšní se navíc také poměrně vysokým...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang