
Pečená podzimní zelenina
Opravdu jednoduchý podzimní recept, který si zamiluje každá návštěva. Suroviny: 4...
Každý se jednou učil vařit či péct. Recepty, které jsou určené pro začátečníky opravdu nejsou nijak složité. Postupy u těchto receptů jsou popsány podrobně, aby každý, kdo neumí úplně vařit se měl čeho chytit a jak správně jídlo dochutit.
V kuchařkách pro začátečníky je možné nalézt opravdu veškeré recepty, od předkrmů, po polévky, ať už vývary, houbové polévky či krémové polévky. Mnoho receptů na hlavní jídla, jako jsou různé omáčky, maso a také na přílohy k nim, od bramborových příloh až po knedlíky.
Začátečník zvládne i jednoduché moučníky, dezerty či dorty, těmi nejjednoduššími jsou zajisté nepečené dorty, které jsou pouze z piškotů, krému a ovoce.
Pečená podzimní zelenina
Opravdu jednoduchý podzimní recept, který si zamiluje každá návštěva. Suroviny: 4...
Kokosový chia pudink s jahodovým tataráčkem
Chia, neboli semínka šalvěje hispánské, jsou právem řazeny mezi superpotraviny dnešní...
Acai bowl
Zvláště teď v létě jsem si oblíbila snídat smoothie bowls mnohem častěji než kdykoli...
Losos vs. pstruh lososový
Jezte ryby, jsou zdravé – záleží ale na tom, kterou studii zrovna čtete. Experti se...
Hlíva vs. žampiony
Hlíva posiluje imunitu a pomáhá předcházet infekčním chorobám. V období rekonvalescence...
Hráškový krém se ztraceným vejcem
Polévky by měly tvořit nedílnou součást našich jídelníčků. Já polévky miluji,...
Tomatová polévka
Méně je někdy více a u dnešního receptu to platí dvojnásob. Příprava vám nezabere...
Citronáda se šalvějí slazená stevií
Sluníčko, opalování, koupání, procházky do přírody, hromada ovoce, ale taky pořádné...
Bramborové placky s bylinkovým tvarohem a uzeným lososem
Lehké hlavní jídlo, chuťovka nebo pohoštění pro návštěvu. Bramborové placky jsou...
Vlákninový TOP 10 – luštěniny
O tom, že v luštěninách je spousta bílkovin všichni ví. Jejich žebříček jsme tu měli...
Bílkovinový TOP 10 – oříšky a semínka
Jak jsou na tom s bílkovinami oříšky a semínka? Ve 100 gramech vlašských ořechů nebo...
Eton mess – recept – malinový
Tohle je jeden z nejjednodušších receptů na světě. Všechny dezerty zkrátka nemusí být...
Nejzelenější smoothie bowl
Smoothie jsou skvělým zdrojem lehce stravitelných vitamínů, živin, minerálů a dalších...
Avokádová pěna
Není snad jiného druhu ovoce či zeleniny, který by tak striktně rozděloval strávníky na...
Francouzi, ti umí žít!
Pidiseriálek o plněných bagetách zakončím stylově tam, kde se bageta zrodila. Tolik dobrot,...
Melounový sorbet
Pokud máte doma zmrzlinovač, bude příprava sorbetu o dost kratší. Pouze si rozmixujte dané...
Croissant s poctivým uherákem
Pravý je jenom jeden – ten od segedínské firmy Pick. Za svou skvělou chuť vděčí zčásti...
Zázvor vs. chilli
V chladném období se zázvor používá často – do čaje i k dušenému masu, do mrkvové...
Zelená vs. červená rajčata
Dnes existuje tolik odrůd rajčat, že je prakticky nemožné se v nich vyznat. Podle toho, jak...
Výlety za dobrodružstvím: Kaiserka s pečeným vepřovým
Znáte cibuládu? „Marmeláda“ z karamelizované červené cibule se skvěle hodí k...
Švestky vs. hroznové víno
Když začnou zrát švestky a víno, tak je jasné, že přichází babí léto. Dopřejte si je...
Lískové oříšky vs. vlašské ořechy
Archeologické nálezy dokazují, že vlašské ořechy lidé jedli už před více než osmi...
Pravda o tucích
Se železnou pravidelností se střídají rozporuplné zprávy o tom, jestli tuky škodí našemu...
Recept – filé zapečené s těstovinami
Ingredience: 600 g rybího filésůlocet250 g těstovin50 g másla1 cibule50 g mouky1/8 l...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang