
Plněná sekaná – nejlepší recept
Když se plněná sekaná dobře udělá, je šťavnatá, aromatická a opravdu chutná. Níže...
Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.
Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.
Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.
Plněná sekaná – nejlepší recept
Když se plněná sekaná dobře udělá, je šťavnatá, aromatická a opravdu chutná. Níže...
Recept na vepřovou panenku ve slanině
K přípravě tohoto receptu vám budou stačit pouze čtyři suroviny. Díky slanině zůstane...
Recept na dokonalé vepřové kotlety
Smažení vepřových kotlet na pánvi je tak rychlé a snadné. Příprava Příprava: 10...
Řecké kuličky se sýrem feta
Když se nám v naší republice zasteskne po jižních končinách Středomoří, můžeme si...
Recept na domácí vaječné závitky
Tyto domácí vaječné závitky jsou na povrchu křupavé a mají výživnou vepřovou a...
Recept – smažený vepřový řízek
Ingredience: 500 g vepřového masa z kýtysůltrojobaltuk na smažení kolečka citronu a...
Recept na domácí vepřovou klobásu
Příprava těchto klobásek ve venkovském stylu je velmi jednoduchá. Už nikdy nebudete chtít...
Recept na smaženou rýži s vepřovým masem
Pánev s pikantní smaženou rýží z vepřového masa je po přidání mletého vepřového...
Recept na vepřové maso ve sladkokyselé omáčce
Nejlepší recept na sladkokyselé vepřové maso: dvojí namáčení a dvojí smažení pro extra...
Recept na smaženou rýži s vepřovým masem
U tohoto receptu na vepřovou smaženou rýži můžete maso nahradit kuřecím a příliš se...
Katův šleh s bramboráčky nebo lečem – recept
Za dobu, co se katův šleh podával v českých restauracích, nezískal zrovna nejlepší...
Italské rizoto – houbové, pravé, krémové, s masem i bez – recepty
V kuchyni existuje jen málo tak oblíbených a všestranných pokrmů jako je italské rizoto....
Vepřové v mrkvi – recept
Vepřové maso a mrkev tvoří vynikající kombinaci, a recepty z vepřového v mrkvi si můžete...
Vinná klobása – recepty
Vinná klobása patří mezi oblíbená jídla, která si lidé nejraději připravují na podzim...
Cordon Bleu – recept – kuřecí, krůtí, vepřový
Cordon Bleu. Název tohoto vynikajícího pokrmu nemusíte nutně umět dokonale vyslovit....
Mleté maso – recepty – co uvařit
Mleté maso lze připravit na celou řadu způsobů, se spoustou ingrediencí, a můžeme ho...
Vepřové maso na houbách – plátky, kotlety nebo kostky – recept
Vepřové maso patří zejména v našich končinách mezi vděčné suroviny pro přípravu...
Burrito a tortilla – nejlepší recept
Burritos a tortilly jsou velice chutné, protože se v nich snoubí všechny lahodné mexické...
Úžasná vepřová panenka v pomalém hrnci – nejlepší recept
Vepřové maso v pomalém hrnci je lahodná pochoutka, kterou si můžete připravit k obědu či...
Marinovaná vepřová panenka v troubě – příprava a recept
Vepřová panenka je proužek masa, který pochází z oblasti páteře. Vždy se prodává bez...
Recept na dokonalé grilované vepřové kotlety
Grilování vepřového masa se ode dneška již nemusíte vůbec bát. S naším receptem si...
Recept na trhané uzené vepřové maso
Tento recept na uzené vepřové maso je správným způsobem uzení vepřové plece s...
Snadný recept na pečenou vepřovou panenku
Chcete si doma připravit lahodnou a křehkou vepřovou panenku? Ukážeme vám jednoduchou a...
Recept na pomalu smažený vepřový bůček
Pomalu smažený vepřový bůček je lahodnou pochoutkou, která zaručeně zachutná i těm,...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang