Recept – vepřový guláš
Vepřový guláš je tradiční a lahodný pokrm, který pochází z české a středoevropské...
Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.
Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.
Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.
Recept – vepřový guláš
Vepřový guláš je tradiční a lahodný pokrm, který pochází z české a středoevropské...
Recept na mexické Carnitas v pomalém hrnci
Milujete mexickou kuchyni? Pak si jistě pochutnáte na těchto lahodných Carnitas, které...
Recept – vepřová roláda
Vepřová roláda je lahodný pokrm, který kombinuje šťavnatou vepřovou panenku s aromatickou...
Rychtářský řízek – Recept
Rychtářský řízek je vynikajícím pokrmem, který si může vychutnat celá rodina. Toto...
Recept – kotlety pod peřinou
Vepřové kotlety jsou chutným a snadno připravitelným jídlem, které si může vychutnat...
Vepřový steak – Recept
Vepřový steak je klasický pokrm, který se připravuje již desítky let. Oblíbili si ho jak...
Recept – vepřová roláda z plece
Vepřová roláda je jednoduchý, ale elegantní pokrm, který se připravuje tak, že se tenký...
Bůček paprikový studený – Recept
Paprikový bůček je pokrm plný chuti a vůně, který jistě potěší milovníky pikantních...
Recept – zapečené špagety
Zapečené špagety jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě. Tento jednoduchý a...
Zabijačková polévka z tlačenky
Zabijačková polévka je tradiční český pokrm z uzených klobás, jelita, zeleninového...
Čevabčiči z vepřového masa – recept
Čevabčiči (čevapčiči) je pokrm, který je u nás poměrně oblíbený. Často se ovšem...
Masová pomazánka – recept
Masová pomazánka patří k oblíbeným pokrmům v Česku. To není divu, protože je to...
Krumlovský drak – recept
Původu tohoto receptu se asi nedopátráme, ale jedno je jisté, jedná se o pikantní placičky...
Recept na nejlepší šunkové kuličky
Pokud máte rádi sladkou chuť, bude se vám líbit. Karbanátky budou po upečení díky...
Recept na nejlepší plátky z vepřového bůčku
Nic nechutná lépe než křehký vepřový bůček s lepkavou barbecue omáčkou. Grilujte ho,...
Recept na nejlepší vepřový řízek
Německý vepřový řízek je snadný recept, který se skvěle hodí pro náročné všední...
Pečená vepřová krkovice – recept a tipy, co uvařit
Vepřová krkovice má trochu vyšší obsah tuku, ale právě díky tomu je velmi chutná a...
Boloňské špagety – s pravou boloňskou omáčkou – recept
Pravá boloňská omáčka se připravuje až 2,5 hodiny, takže je potřeb naplánovat si...
Vepřo, knedlo, zelo – recept
V českých kuchyních neexistuje větší klasika. Zároveň si tento poklad nelze dát nikde...
Jednoduchý recept na omáčku z výpeku
Po opečení nebo restování masa na pánvi vznikne tzv. výpek, což je šťáva z výpeku...
Nejlepší pravý segedínský guláš – recept
Čas od času přijde chvíle na pořádný guláš. Za ten segedínský mohou být Češi...
Vepřový guláš – nejlepší recept
Nic nepotěší tak, jako dobrý guláš z vepřového masa. Varianta s vepřovým masem výrazně...
Pštrosí vejce – recept
Když se řekne „pštrosí vejce“, většině lidí se zřejmě vybaví velké, živinami...
Vepřová pečeně – nejlepší recept
Voňavá vepřová pečeně patří k nejlepším jídlům, které lze nabídnout hostům....
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang