Vepřové maso

Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.

Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.

Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.

Další kategorie

Recept – vepřový guláš

Vepřový guláš je tradiční a lahodný pokrm, který pochází z české a středoevropské...

carnitas-recept

Recept na mexické Carnitas v pomalém hrnci

Milujete mexickou kuchyni? Pak si jistě pochutnáte na těchto lahodných Carnitas, které...

Vepřová roláda

Recept – vepřová roláda

Vepřová roláda je lahodný pokrm, který kombinuje šťavnatou vepřovou panenku s aromatickou...

Rychtářský řízek – Recept

Rychtářský řízek je vynikajícím pokrmem, který si může vychutnat celá rodina. Toto...

Recept – kotlety pod peřinou

Vepřové kotlety jsou chutným a snadno připravitelným jídlem, které si může vychutnat...

Vepřový steak – Recept

Vepřový steak je klasický pokrm, který se připravuje již desítky let. Oblíbili si ho jak...

Recept – vepřová roláda z plece

Vepřová roláda je jednoduchý, ale elegantní pokrm, který se připravuje tak, že se tenký...

Bůček paprikový studený – Recept

Paprikový bůček je pokrm plný chuti a vůně, který jistě potěší milovníky pikantních...

Recept – zapečené špagety

Zapečené špagety jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě. Tento jednoduchý a...

Zabijačková polévka z tlačenky

Zabijačková polévka je tradiční český pokrm z uzených klobás, jelita, zeleninového...

Čevabčiči z vepřového masa – recept

Čevabčiči (čevapčiči) je pokrm, který je u nás poměrně oblíbený. Často se ovšem...

Masová pomazánka – recept

Masová pomazánka patří k oblíbeným pokrmům v Česku. To není divu, protože je to...

Krumlovský drak – recept

Původu tohoto receptu se asi nedopátráme, ale jedno je jisté, jedná se o pikantní placičky...

Masové kuličky

Recept na nejlepší šunkové kuličky

Pokud máte rádi sladkou chuť, bude se vám líbit. Karbanátky budou po upečení díky...

Plátky z vepřového bůčku

Recept na nejlepší plátky z vepřového bůčku

Nic nechutná lépe než křehký vepřový bůček s lepkavou barbecue omáčkou. Grilujte ho,...

Nejlepší vepřový řízek

Recept na nejlepší vepřový řízek

Německý vepřový řízek je snadný recept, který se skvěle hodí pro náročné všední...

veprova_krkovice_titul

Pečená vepřová krkovice – recept a tipy, co uvařit

Vepřová krkovice má trochu vyšší obsah tuku, ale právě díky tomu je velmi chutná a...

Boloňské špagety

Boloňské špagety – s pravou boloňskou omáčkou – recept

Pravá boloňská omáčka se připravuje až 2,5 hodiny, takže je potřeb naplánovat si...

vepřo knedlo zelo

Vepřo, knedlo, zelo – recept

V českých kuchyních neexistuje větší klasika. Zároveň si tento poklad nelze dát nikde...

omacka-z-vypeku-2

Jednoduchý recept na omáčku z výpeku

Po opečení nebo restování masa na pánvi vznikne tzv. výpek, což je šťáva z výpeku...

Nejlepší pravý segedínský guláš – recept

Čas od času přijde chvíle na pořádný guláš. Za ten segedínský mohou být Češi...

vepřový guláš

Vepřový guláš – nejlepší recept

Nic nepotěší tak, jako dobrý guláš z vepřového masa. Varianta s vepřovým masem výrazně...

Pštrosí vejce – recept

Když se řekne „pštrosí vejce“, většině lidí se zřejmě vybaví velké, živinami...

Vepřová pečeně – nejlepší recept

Voňavá vepřová pečeně patří k nejlepším jídlům, které lze nabídnout hostům....

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang