Vepřové maso

Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.

Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.

Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.

Další kategorie

Recept – holandský řízek

Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku 100 g ementálu, eidamu nebo podobného...

Recept – špagety ála co dům dal

Ingredience: špagety (asi 200 g na osobu)rajský protlak80g vepřové konzervy 1 smetana...

Recept – pečené vepřové koleno na pivu

Ingredience: 1 vepřové kolenosůlpepř1 červená cibule1 svazek petrželky200 ml masového...

Vepřová kýta dušená s karotkou – Recept

Ingredience: 600 g vepřové kýty300 g karotky40 g máslamlelý pepřsůl3 zrnka pepře v...

Recept – segedínský guláš

Ingredience: 1 kg vepřového bůčku nebo plece4 větší cibule nakrájené nadrobno 2-3...

Recept – vepřo, knedlo, zelo

Ingredience: 1,5 kg vepřové pečeně (karé) bez kosti100 g sádlakmínhovězí...

Recept – pálihuba

Ingredience pro 1 osobu: 1 plátek vepř. kýty10 dkg šunky1 menší cibuletrochu kečupu a...

Recept – maďarská vepřová pečeně

Vepřové maso můžete připravit na spoustu různých způsobů. V dnešním článku si...

Recept – čevabčiči z vepřového masa

Ingredience: 400 g vepřového masa z plece1 houska, mléko½ lžičky soliněkolik stroužků...

Recept – myslivecké roštěnky

Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...

Recept – gurmánská mučkalica

Ingredience: 70 – 80 dkg vepřového masa z kýty4 lžíce oleje1 velká cibulepepřsůl2...

Recept – krkovice

Ingredience: vepřová krkovicehořčicecibulesůlpepřalobal Postup: Plátky vepřové...

Recept – kari kotlety

Ingredience: vepřové kotletysůlpepřsmetana na šleháníkarimáslo Postup: Kotlety...

Recept – játra se zeleninou

Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...

Ďábelská pomazánka na topinky – Recept

Přemýšlíte, co k topinkám? Co takhle vyzkoušet tuto pálivou ďábelskou...

Krakonošova směs – Recept

Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...

Jadranské topinky I. – recept

Ingredience 200 g vepřové kýtysůl a pepřcibuleplnotučná hořčicekečup4 krajíčky...

Vepřová panenka – plněná

Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...

Recept – jogurtové řízky s bramborem

Ingredience: kuřecí nebo vepřové maso na řízkybílý jogurtjedno...

krkovice-4938861

Krkovice Pečená

Ingredience 800 g vepřové krkovicesůlkmín2 střední cibulevoda Postup Očištěnou...

Vepřové nakládané řízečky – Recept

Ingredience 1 kg vepřové kýty1-2 vejce1 lžíce majoránky1 hlavička česnekusůl,...

Grilované vepřové řízky se sýrem – Recept

Ingredience 4 vepřové řízky4 plátky sýra typu ementál20 g olejetatarská...

Anglický vepřový řízek – Recept

Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...

Přírodní vepřový řízek s ořechy – Recept

Ingredience 4 plátky vepřové kýty100 g oleje100 g jader vlašských ořechů150 g cibule1...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang