Recept – holandský řízek
Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku 100 g ementálu, eidamu nebo podobného...
Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.
Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.
Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.
Recept – holandský řízek
Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku 100 g ementálu, eidamu nebo podobného...
Recept – špagety ála co dům dal
Ingredience: špagety (asi 200 g na osobu)rajský protlak80g vepřové konzervy 1 smetana...
Recept – pečené vepřové koleno na pivu
Ingredience: 1 vepřové kolenosůlpepř1 červená cibule1 svazek petrželky200 ml masového...
Vepřová kýta dušená s karotkou – Recept
Ingredience: 600 g vepřové kýty300 g karotky40 g máslamlelý pepřsůl3 zrnka pepře v...
Recept – segedínský guláš
Ingredience: 1 kg vepřového bůčku nebo plece4 větší cibule nakrájené nadrobno 2-3...
Recept – vepřo, knedlo, zelo
Ingredience: 1,5 kg vepřové pečeně (karé) bez kosti100 g sádlakmínhovězí...
Recept – pálihuba
Ingredience pro 1 osobu: 1 plátek vepř. kýty10 dkg šunky1 menší cibuletrochu kečupu a...
Recept – maďarská vepřová pečeně
Vepřové maso můžete připravit na spoustu různých způsobů. V dnešním článku si...
Recept – čevabčiči z vepřového masa
Ingredience: 400 g vepřového masa z plece1 houska, mléko½ lžičky soliněkolik stroužků...
Recept – myslivecké roštěnky
Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...
Recept – gurmánská mučkalica
Ingredience: 70 – 80 dkg vepřového masa z kýty4 lžíce oleje1 velká cibulepepřsůl2...
Recept – krkovice
Ingredience: vepřová krkovicehořčicecibulesůlpepřalobal Postup: Plátky vepřové...
Recept – kari kotlety
Ingredience: vepřové kotletysůlpepřsmetana na šleháníkarimáslo Postup: Kotlety...
Recept – játra se zeleninou
Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...
Ďábelská pomazánka na topinky – Recept
Přemýšlíte, co k topinkám? Co takhle vyzkoušet tuto pálivou ďábelskou...
Krakonošova směs – Recept
Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...
Jadranské topinky I. – recept
Ingredience 200 g vepřové kýtysůl a pepřcibuleplnotučná hořčicekečup4 krajíčky...
Vepřová panenka – plněná
Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...
Recept – jogurtové řízky s bramborem
Ingredience: kuřecí nebo vepřové maso na řízkybílý jogurtjedno...
Krkovice Pečená
Ingredience 800 g vepřové krkovicesůlkmín2 střední cibulevoda Postup Očištěnou...
Vepřové nakládané řízečky – Recept
Ingredience 1 kg vepřové kýty1-2 vejce1 lžíce majoránky1 hlavička česnekusůl,...
Grilované vepřové řízky se sýrem – Recept
Ingredience 4 vepřové řízky4 plátky sýra typu ementál20 g olejetatarská...
Anglický vepřový řízek – Recept
Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...
Přírodní vepřový řízek s ořechy – Recept
Ingredience 4 plátky vepřové kýty100 g oleje100 g jader vlašských ořechů150 g cibule1...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang