Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.
Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.
Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.
Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Bůček pro „velké kluky“, ale nejen pro ně
Suroviny použité v téhle vydatné pochoutce svádějí k tomu servírovat ji přednostně...
Recept – moravský vrabec
Ingredience: 400 g vepřové plece400 g libovějšího bůčku1 velká cibule1 palička...
Recept – vepřová pečeně
Ingredience: 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku30 g sádlavepřové...
Recept – vepřové řízky na majoránce
Ingredience: 4 vepřové řízky50 g slaniny1 cibuleolejsůlpepřmajoránka1 malý rajčatový...
Recept – pečené vepřové v alobale
Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...
Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí
Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Kotlety na víně se sýrovou omáčkou
Kotlety na víně se sýrovou omáčkou mohou být vhodným hlavním chodem. Hodí se například...
Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami
Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod...
Vepřenky s cibulí
Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...
Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku
Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...
Veleslavné nachos
Když už vážně nevím, jak si zlepšit náladu, udělám svoje proslavené nachos. A jím je z...
Řecké kuličky se sýrem feta
Když se nám v naší republice zasteskne po jižních končinách Středomoří, můžeme si...
Recept – podzimní tajemství
Ingredience: 4-6 plátků vepřové kýty či kotlety bez kosti30 dkg strouhané mrkve5 dkg...
Recept – smažený vepřový řízek
Ingredience: 500 g vepřového masa z kýtysůltrojobaltuk na smažení kolečka citronu a...
Maďarské škvarkové pagáče a fazolová polévka
Palačinky a fazolová polévka, smažené kuře a pak pohoštění na rodinných oslavách –...
Nejlépe umějí grilovat muži?
U grilování je kouř, horko a při malé nepozornosti hrozí popálení. Takže maminky mohou...
Výlety za dobrodružstvím: Kaiserka s pečeným vepřovým
Znáte cibuládu? „Marmeláda“ z karamelizované červené cibule se skvěle hodí k...
Cikánské ražniči
Ingredience 600 g pravé svíčkové3 středně velké cibule100 g slaninymletý pepř, sůl,...
Recept – guláš podle Jaroslava Haška
Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...
Recept – marinované maso na pánvi
Ingredience: maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)vejcečesnekolejsolamyl...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang