Recept – ravioli s bryndzou a zakysanou smetanou
Ingredience balení raviol 1 balení mozzarelly 150 g eidamu 100 g bryndzy 250 g...
Smetanové omáčky jsou velmi oblíbené především ke knedlíkům. Základem pro tyto omáčky je světlý silný vývar, světlá jíška a následné jemné kyselé či sladké dochucení.
Mezi oblíbené smetanové omáčky zajisté patří houbová omáčka, křenová omáčka či koprová omáčka, která se dá podávat jak s knedlíky, tak i s bramborami. Nejznámější smetanovou omáčkou je ovšem svíčková omáčka.
Ke smetanovým omáčkám se hodí téměř jakýkoliv druh masa, ať už drůběží, vepřové, hovězí, ale i zvěřina.
Smetanové omáčky se pak skvěle hodí i k těstovinám, kdy nejoblíbenější je bezpochyby sýrová omáčka.
Recept – ravioli s bryndzou a zakysanou smetanou
Ingredience balení raviol 1 balení mozzarelly 150 g eidamu 100 g bryndzy 250 g...
Recept – těstoviny se šunkovo-sýrovou omáčkou
Ingredience: 200g těstovin (podle vlastního výběru),1 smetana na vaření150g nivy150g...
Recept – špagety ála co dům dal
Ingredience: špagety (asi 200 g na osobu)rajský protlak80g vepřové konzervy 1 smetana...
Recept – houbové lasagne s cuketou
Ingredience: 600 g cukety250 g lasagní2 balíčky mozzarelly 300 ml mléka250 g ricotty1...
Recept – pečený jehněčí hřbet
Ingredience: 1,5 kg jehněčího hřbetu4 stroužky česneku250 ml vývaru z masa0,5 kg...
Recept – koprová omáčka
Koprová omáčka je jedním ze strašáků, kteří pronásledují mnoho lidí od doby...
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
Recept – segedínský guláš
Ingredience: 1 kg vepřového bůčku nebo plece4 větší cibule nakrájené nadrobno 2-3...
Recept – znojemská omáčka se sterilovanými okurkami
Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 kuličky pepřesůl3...
Recept – anglická sýrová omáčka
Ingredience: 50 g másla,1 lžíce hladké mouky500 ml mléka nebo sladké smetanysůl1...
Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem
Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...
Recept – chalupářská houbová omáčka
Ingredience: 500 g lesních hub4 lžíce oleje2 lžíce polohrubé mouky500 ml sladké...
Recept – houbová omáčka smetanová
Ingredience: 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónůcitronová šťáva2 lžíce másla1...
Recept – fazolový guláš
Ingredience: 500 g bílých fazolí400 g uzeniny nakrájené na kostičky200 ml smetany3-4...
Sýrová omáčka – recept
Recept na sýrovou omáčku je snadný. K přípravě hladké a lahodné omáčky je však...
Koprová omáčka
Koprová omáčka patří ke klasickým českým omáčkám. Její chuť je sladko-kyselá se...
Smažený pangasius se smetanovou omáčkou – recept
Ingredience 800 g filetů z pangasia150 ml sladké smetany1 lžička hladké moukyšpetka...
Smetanový pangasius – recept
Ingredience 1 balení pangase1 smetana ke šlehánícitrónsůlkoření na rybystrouhaný...
Kuřecí prsa na mandlích – Recept
Ingredience Kuřecí nebo krůtí prsasůl, pepř120g mandlíhladká mouka na obalenímáslo na...
Vepřová panenka – plněná
Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...
Petrželová omáčka
Ingredience: 1 svazek petrželové natě1 cibule1 lžíce másla100 ml zeleninového vývaru150...
Recept – 2 v 1 slepičí polévka a slepice na smetaně
Ingredience: 1/4 slepice2 větší mrkve2 větší petržele cibule2 stroužky...
Recept – kapusta na smetaně
Ingredience: 1 hlávka kapusty5 lžic zakysané smetanylžíce...
Houby na kyselo
Ingredience 50 dkg čerstvých žampiónů či jiných hub1 větší cibule1 bobkový list5 ks...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang