
Naked burger, avokádový dip, sýrový chips, salát
Ingredience na 4 burgery: 500 g hovězího vyzrálého mletého masa1 malá cibule, nasekaná...
Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.
Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.
Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.
Naked burger, avokádový dip, sýrový chips, salát
Ingredience na 4 burgery: 500 g hovězího vyzrálého mletého masa1 malá cibule, nasekaná...
Svíčková na smetaně
Svíčková je nejjemnější a nejdražší kousek hovězího. V tuzemsku se tradičně podává...
Hovězí svíčková glasírovaná v misu s uzenou kaší v jasmínovém čaji a restovaným artičokem
Speciální slavnostní recept z hovězí svíčkové s netradiční uzenou bramborovou...
Cikánské ražniči
Ingredience 600 g pravé svíčkové3 středně velké cibule100 g slaninymletý pepř, sůl,...
Recept – guláš podle Jaroslava Haška
Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...
Recept – holandský řízek
Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku100 g ementálu, eidamu nebo podobného...
Recept – rajská polévka
Ingredience: hovězí kosti2 malé mrkve1 petrželkousek celeru3dkg másla3 dkg mouky1 – 2...
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
Recept – rajská omáčka z rajčat
Ingredience: 2 lžíce másla2 lžíce hladké mouky8 rajčat2 kuličky pepře2 kuličky...
Recept – gulášová polévka
Ingredience: 300 g předního hovězího masa1 lžíce sádla1 velká cibule1 lžíce mleté...
Hovězí steak – Recept
Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...
Hovězí guláš – Recept
Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...
Boršč – recept
Ingredience 20 dkg hovězího masa 1 klobása 10 dkg červené řepy, může být i...
Moravská roštěná
Připravte si z hovězí roštěné moravskou klasiku. Ingredience: 65 dkg zadního...
Recept – čorba
Ingredience: cibulemrkevmletá paprikabramborykuřecí masoosolený...
Hovězí roláda Eurobak
Ingredience hovězí roštěnecmleté masovejceslaninastrouhankaškrobčesneksůl a...
Recept – hovězí kapsy „empanadas“
Připravte si doma vynikající španělské empanadas – křupavé kapsy plněné hovězím...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang