Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

Naked burger, avokádový dip, sýrový chips, salát

Ingredience na 4 burgery: 500 g hovězího vyzrálého mletého masa1 malá cibule, nasekaná...

Svíčková na smetaně

Svíčková je nejjemnější a nejdražší kousek hovězího. V tuzemsku se tradičně podává...

Hovězí svíčková glasírovaná v misu s uzenou kaší v jasmínovém čaji a restovaným artičokem

Speciální slavnostní recept z hovězí svíčkové s netradiční uzenou bramborovou...

raznici-2196714

Cikánské ražniči

Ingredience 600 g pravé svíčkové3 středně velké cibule100 g slaninymletý pepř, sůl,...

Recept – guláš podle Jaroslava Haška

Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...

Recept – holandský řízek

Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku 100 g ementálu, eidamu nebo podobného...

Recept – rajská polévka

Ingredience: hovězí kosti2 malé mrkve1 petrželkousek celeru3dkg másla3 dkg mouky1 – 2...

Recept – svíčková na smetaně

Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...

Recept – rajská omáčka z rajčat

Ingredience: 2 lžíce másla2 lžíce hladké mouky8 rajčat2 kuličky pepře2 kuličky...

Recept – gulášová polévka

Ingredience: 300 g předního hovězího masa1 lžíce sádla1 velká cibule1 lžíce mleté...

Hovězí steak – Recept

Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...

Hovězí guláš – Recept

Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...

Boršč – recept

Ingredience 20 dkg hovězího masa 1 klobása 10 dkg červené řepy, může být i...

Moravská roštěná

Připravte si z hovězí roštěné moravskou klasiku. Ingredience: 65 dkg zadního...

Recept – čorba

Ingredience: cibulemrkevmletá paprikabramborykuřecí masoosolený...

Hovězí roláda Eurobak

Ingredience hovězí roštěnecmleté masovejceslaninastrouhankaškrobčesneksůl a...

Recept – hovězí kapsy „empanadas“

Připravte si doma vynikající španělské empanadas – křupavé kapsy plněné hovězím...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang