Hubnoucí polévka se zelím a rajčaty – recept
O této polévce s rajčaty a zelím se za starých časů říkalo, že pomáhá hubnout...
Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.
Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.
Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.
Hubnoucí polévka se zelím a rajčaty – recept
O této polévce s rajčaty a zelím se za starých časů říkalo, že pomáhá hubnout...
Nejlepší lasagne
Příprava: 1 hodinaVaření: 3 hodiny a 10 minutKategorie: SnadnéPorcí: 8 Ingredience na...
Tacos Carne Asada
příprava: 45 mindoba vaření : 20 minnáročnost: snadné Ingredience 1 kg flank nebo...
Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO) – recept
Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...
Klasické domácí lasagne – recept
Připravte si tyto snadné lasagne předem a uložte je v mrazáku nevařené, až je budete...
Tacos v pytlíku – recept, návod
Tyto tacos se skvěle hodí jako večeře na cesty, jídlo k táboráku nebo chutný snack při...
Zapečené italské těstoviny – recept
Čerstvá rajčata zapečeným italským těstovinám dodávají příjemný nádech, který ve...
Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku
Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...
Cuketové nudle a špagety – recept – jak udělat
Cuketové nudle, známé také jako "zoodles" (spojení anglických slov zucchini a noodles), jsou...
Guláš z hovězího srdce
Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...
Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky
Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...
Skořicové dušené hovězí s pomerančovou gremolatou
Všechny ingredience včetně pomerančové gremolaty společně ladí. I když se zdá, že je...
Paleo burgery
Musí se připravit nejprve paprikový relish. K tomu je ale nejprve zapotřebí si vyrobit...
Plněné pečené batáty
Jedno z těch rychlejších a snadnějších hlavních jídel na přípravu. Možná, že se to...
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Kaiserky na způsob „bollito misto“
Bollito misto je opulentní specialita z vařeného masa typická pro severní Itálii: ve velkém...
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Hovězí Oháňková polévka
Hovězí oháňkovou polévku ocení především milovníci masa. Oháňková polévka se hodí...
Dokonalý roastbeef – recept
Pár ingrediencí, notoricky známý postup, a stejně je to recept, před kterým mají kuchaři...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Recepty – nadívané hovězí plátky
Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...
Musaka jako od maminky
Chápu, že název tohoto příspěvku může být matoucí - to, že vaše maminka má v...
Flank steak s opečenou francouzskou bagetou a domácí majonézou
Naštěstí mimo svíčkové a roštěnky existují i levnější části hovězího, ze kterých...
Sloppy Joe – americký recept z mletého masa
Ledabylý Pepa – tak by se dal přeložit název populárního amerického receptu z mletého...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang