Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

Hubnoucí polévka se zelím a rajčaty – recept

O této polévce s rajčaty a zelím se za starých časů říkalo, že pomáhá hubnout...

Nejlepší lasagne

Příprava: 1 hodinaVaření: 3 hodiny a 10 minutKategorie: SnadnéPorcí: 8 Ingredience na...

Tacos Carne Asada

příprava: 45 mindoba vaření : 20 minnáročnost: snadné Ingredience 1 kg flank nebo...

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO) – recept

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...

Klasické domácí lasagne – recept

Připravte si tyto snadné lasagne předem a uložte je v mrazáku nevařené, až je budete...

Tacos v pytlíku – recept, návod

Tyto tacos se skvěle hodí jako večeře na cesty, jídlo k táboráku nebo chutný snack při...

Zapečené italské těstoviny – recept

Čerstvá rajčata zapečeným italským těstovinám dodávají příjemný nádech, který ve...

Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku

Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...

spagety-z-cukety-4999462

Cuketové nudle a špagety – recept – jak udělat

Cuketové nudle, známé také jako "zoodles" (spojení anglických slov zucchini a noodles), jsou...

Guláš z hovězího srdce

Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...

biftek

Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky

Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...

Skořicové dušené hovězí s pomerančovou gremolatou

Všechny ingredience včetně pomerančové gremolaty společně ladí. I když se zdá, že je...

Paleo burgery

Musí se připravit nejprve paprikový relish. K tomu je ale nejprve zapotřebí si vyrobit...

Plněné pečené batáty

Jedno z těch rychlejších a snadnějších hlavních jídel na přípravu. Možná, že se to...

Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept

Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...

4294347_kaiserka_cerealni_1059_200_mm-300x217-1624922

Kaiserky na způsob „bollito misto“

Bollito misto je opulentní specialita z vařeného masa typická pro severní Itálii: ve velkém...

korejská kuchyně

Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další

Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...

Hovězí Oháňková polévka

Hovězí oháňkovou polévku ocení především milovníci masa. Oháňková polévka se hodí...

Dokonalý roastbeef – recept

Pár ingrediencí, notoricky známý postup, a stejně je to recept, před kterým mají kuchaři...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

Recepty – nadívané hovězí plátky

Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...

Musaka jako od maminky

Chápu, že název tohoto příspěvku může být matoucí - to, že vaše maminka má v...

Flank steak s opečenou francouzskou bagetou a domácí majonézou

Naštěstí mimo svíčkové a roštěnky existují i levnější části hovězího, ze kterých...

Sloppy Joe – americký recept z mletého masa

Ledabylý Pepa – tak by se dal přeložit název populárního amerického receptu z mletého...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang