Salát se skořicovou dýní, ricottou a fíky
Podzim a jeho všudypřítomné dýně. Dnešní recept bude s dýní máslovou, která se...
Sýry mají v kuchyni velmi široké využití, a to od grilování až po různé sýrové pomazánky či sýrové dipy. Za vyzkoušení určitě stojí i sýrové fondue, které je skvělé pro večerní posezení s rodinou či přáteli.
K sýrům patří neodmyslitelně i výborné víno. Výborné jsou také nakládané sýry či pikantní pomazánky, do kterých lze přimíchat česnek nebo chilli.
Skvělé jsou také sýrové omáčky, které jsou vhodné nejen na maso, ale také jako hlavní jídlo s těstovinami. Sýry jsou navíc neodmyslitelnou přílohou na veškeré těstoviny, zapečené těstoviny či brambory, do salátů nebo například na pizzu, která by se bez sýru neobešla.
Nejvíce používané jsou sýry z kravského mléka, ovšem výborné jsou i ovčí či kozí sýry a navíc jsou dobré i pro alergiky.
Salát se skořicovou dýní, ricottou a fíky
Podzim a jeho všudypřítomné dýně. Dnešní recept bude s dýní máslovou, která se...
Mini pizzy
Ingredience na cca 8 mini pizz: 200 g sýru Pecorino - použít můžete ale stejně tak...
Nedbalé chřestové záhonky
Ingredience Chřest v "hlíně": 250g mletého krůtího masa od farmáře1/2 červené...
„Štíhlejší“ jednohubky z kornbagety
Na větších oslavách se vždy stane, že někdo z hostů drží dietu. Pak mlsně pokukuje po...
Vaječná pomazánka se sýrem
Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...
Omeleta s ementálem
Oblíbená rychlá pochoutka vhodná na vydatnější snídani, která zasytí a dodá energii na...
Krémová vaječnice se sýrem
Vaječnice ve stylu francouzského fondue je skvělý tip na společné rodinné večeře....
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...
Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...
Gouda, eidam, ementál – sýry v teplé i studené kuchyni
Cokoliv se sýrem je prostě lepší. Zvlášť zatepla. Vláčnost, tučnost a jemná vlákna,...
Kaiserka se sýrem a zeleninou
Pohádkové kaiserky k snídani i svačině. Příprava nezabere moc času, je možné...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Ciabatta se sušenými rajčaty a čerstvým kozím sýrem
Také už se nemůžete dočkat chvíle, kdy se zakousnete do prvního letošního zralého...
Sýrové snacky Madeland a Niva – novinky, které potěší všechny sýrové gurmány
Sýr! Heslo, které vám nejen při focení vykouzlí úsměv na tváři. Spokojeně se budete...
Celozrnná pizza
Život skoro-třicetiletého studenta není jednoduchý. Ba dokonce je těžký, až osamělý....
Sýrový croissant s paprikou marinovanou v domácím pestu
Když dětem připravujeme zdobené snídaně, zůstávají nám často zbytky různobarevných...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Cibulová polévka dle Zdeňka Pohlreicha
Cibulová polévka je klasika, která by neměla chybět v repertoáru žádné správné...
Recept – sýrová pizza, čtyři druhy sýra
Ingredience: 600 g rajčat1 hermelín150 g tvrdého sýra200 g sýra mozzarella150 g nivy3...
Servírování na party
Dnešní příspěvek je spíš tip na servírování než recept. Tvar rustikální bagety s...
10 bruschetových variací
Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Pikantní sýrová pomazánka
Recept je variace jižanského receptu zvaného Pimento cheese. Na jihu Spojených států...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang