Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

nachos-recept

Nejlepší recept na domácí nachos

Nachos jsou nedílnou součástí mexické kuchyně, velké popularitě se ale těší také u...

pecene-mississippi

Pečeně Mississippi – lahodný recept z pomalého hrnce

Pečeně Mississippi v sobě kombinuje lahodnou chuť masa, zelených fazolek a zeleniny, a...

smazene-hovezi-recept

Rychlý recept na smažené hovězí

Smažené hovězí je skvělým pokrmem, který můžete servírovat například s rýží,...

maso-gyros

Tradiční recept na maso Gyros

Toto vynikající maso na gyros je nejblíže receptu mé oblíbené středomořské restaurace....

hovezi-v-pomalem-hrnci

Hovězí dušené v pomalém hrnci – recept

Vyzkoušejte náš recept na hovězí maso pomalu vařené v hrnci 10 až 12 hodin na nízkém...

pomalu-pecene-hovezi

Dokonalá hovězí pečeně – recept

Kdo by nemiloval křehké, rozpadající se maso, které doslova volá po tom, abychom ho snědli?...

pexels-eva-elijas-7225618

Nejlepší recept na domácí sekanou

Sekaná je oblíbenou pochoutkou, která výborně chutná jak teplá, tak i studená....

Grilovany flank steak recept

Grilovaný marinovaný flank steak – recept

Pochoutky z grilu patří mezi velmi populární pokrmy. Tento marinovaný flank steak na grilu si...

Spagety s masovou omackou recept

Nejlepší špagety s masovou omáčkou – recept

Špagety lze připravit na mnoho různých způsobů. Skvěle chutnají například v kombinaci s...

Bucek s BBQ omackou v pomalem hrnci

Recept na hovězí bůček s BBQ omáčkou v pomalém hrnci

S hovězím masem se dá při vaření pracovat všemi možnými způsoby. Pokud hledáte...

hovezi_pho

Originální vietnamské Pho – recept

Vyzkoušejte kouzlo jedné z nejlepších polévek na světě. Podle tohoto jednoduchého receptu...

pecena_zebra

Recept na žebírka Prime Rib

Jediný recept na pečeni, který kdy budete potřebovat! Postupujte krok za krokem a připravte...

dusene_hovezi_maso

Recept na irské hovězí dušené na pivě Guinness

Kultovní irské dušené hovězí maso s Guinnessem je jednoduché na přípravu, ale kvůli...

Jednoduchá polévka Taco

Příprava: 25 minutPorce: 8Náročnost: snadné Ingredience 1 kg mletého hovězího masa1...

Perfektní jednoduché chilli

Příprava: 80 minutVaření: 15 minutCelkem: 1 hodina 35 minutPorce: 6Obtížnost:...

Klasická masová sekaná

Sekaná je velmi oblíbeným jídlem na českých stolech a málokdo na ni dá dopustit....

Sladkokyselé masové kuličky – recept

Ingredience 0,5 kg mletého hovězího masa1 vejce1 cibule, nakrájená nadrobno1 šálek...

Jednoduchý hovězí Stroganoff – recept

Ingredience 1 balení vaječných nudlí0,5 kg mletého hovězího masa1 plechovka...

Pečené plněné papriky s rýží

Plněné papriky s mletým hovězím masem a rýží přelité ochucenou rajčatovou omáčkou....

Hovězí Wellington – recept

Ingredience na nádivku 750 g bílých žampionů2 šalotky, oloupané a nahrubo nakrájené4...

Jednoduchá sekaná – recept na nejlepší sekanou

Ingredience 0,7 kg mletého hovězího masa1 vejce1 cibule nakrájená nadrobno1 šálek...

Pravý řecký gyros – nejlepší domácí recept

Ingredience 1 malá cibule nakrájená na kousky500 g mletého jehněčího masa500 g mletého...

Chilli con carne – recept na nejlepší chilli con carne

Tento skvělý recept na chilli je jedním z nejlepších pokrmů, které můžete podávat...

Salisburský steak s nízkým obsahem sacharidů

Steaky jsou šťavnaté a plné chuti a jsou dobré samy o sobě! V houbové omáčce jsou však...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang