Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

pecena-masovo-bramborova-smes-s-posirovanymi-vejci

Recept na pečenou masovo-bramborovou směs s pošírovanými vejci

Připravte si pokrm z brambor, hovězího masa, doplněný o pošírovaná...

dusene-hovezi-maso-z-pomaleho-hrnce

Recept na dušené hovězí maso z pomalého hrnce

Když je ve vzduchu chladno, nic se nevyrovná tomuto dušenému hovězímu masu. Tento vydatný...

klasicky-cheeseburger

Recept na klasický cheeseburger

Není nad šťavnatý cheeseburger s čerstvou křupavou náplní v opečené housce a sladkou...

steak-a-krevety

Recept na steak a krevety (Surf and Turf)

Křehký steak ze svíčkové je opečený na česnekovo-rozmarýnovém másle a krevety se...

Masové kuličky s chilli a želé

Recept na masové kuličky s chilli a želé

Tajnou přísadou této pikantní omáčky je hroznové želé. Sladce kontrastuje s chilli...

bramborovy-pokrm-tater-tot

Recept na bramborový pokrm Tater Tot

Skromné brambory Tater Tot se obvykle podávají jako jednoduchá příloha namočená v kečupu....

rib-eye-steak-2

Recept na smažený rib-eye steak

Hovězí maso podávejte minimálně středně propečené, ne-li středně propečené, aby se v...

sekana-v-rajcatove-omacce

Recept na sekanou v rajčatové omáčce

Vyzkoušejte recept na masovou sekanou z mletého hovězího s rajčatovou...

dusene-volske-ohanky

Recept na dušené volské oháňky

Vyzkoušejte lahodný recept na dušené volské ocasy dušené v červeném víně a vývaru s...

testoviny-s-masovou-omackou

Recept na těstoviny s masovou omáčkou

Tak snadné. Těstoviny Penne zalité jednoduchou rajčatovou omáčkou s mletým hovězím masem,...

Pomalu vařené chilli

Recept na pomalu vařené chilli

Toto vydatné chilli pro pomalé vaření můžete v pomalém hrnci vařit až 10 hodin na nízké...

Korejské mleté hovězí maso

Recept na korejské mleté hovězí maso

Snadný recept na velmi chutné korejské mleté hovězí maso. Toto chutné a plnohodnotné...

Hamburgerový steak

Recept na hamburgerový steak

Podobně jako u Salisburského steaku se podle tohoto receptu z mletého hovězího masa tvarují...

Hovězí bůček

Recept na nejlepší hovězí bůček

Připravte si v troubě tento snadný hovězí bůček ze 3 ingrediencí. Stačí ho potřít...

hovezi-po-burgundsku

Recept na hovězí po burgundsku

Tajemství tohoto bohatého hovězího masa spočívá v tom, že použijete pouze víno a...

cheeseburger-s-tajnou-omackou

Recept na cheeseburger s tajnou omáčkou

Dokonale měkká houska, kvalitní, šťavnaté a dobře ochucené maso, spousta sýra,...

steak-au-poivre

Recept na steaky au Poivre

Jedná se o klasický francouzský pokrm ze steaku zalitého smetanovou pepřovou omáčkou....

sendvic-s-filadelfskym-steakem

Recept na sendvič s filadelfským steakem

Tyto sendviče jsou připraveny z hovězí svíčkové, sýra a směsi z lahodného koření a...

gyros

Pravý řecký gyros – nejlepší domácí recept

Gyros je oblíbenou pochoutkou v restauracích i v pobočkách rychlého občerstvení. Perfektní...

zapeceny-nakyp-z-testovin-a-hoveziho-masa

Recept na zapečený nákyp z těstovin a hovězího masa

Vyzkoušejte recept na tyto zapečené těstoviny s hovězím masem, fazolemi a sýrem. Část si...

Pikantní chilli

Recept na pikantní chilli

Pro ty, kteří mají rádi velmi pálivé chilli, je tajemstvím přidání většího množství...

Šunkové kuličky

Recept na iowské šunkové kuličky

Tento recept na iowské šunkové kuličky je jednoduchý a připravíte ho během hodiny a půl....

hovezi-massaman-kari

Recept na hovězí massaman kari

Pomalu vařené, rozplývající se křehké hovězí maso a na závěr posypané křupavými...

zelny-nakyp

Recept na zelný nákyp

Tento zelný nákyp obsahuje všechny ingredience plněných zelných závitků, avšak je mnohem...

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang