
Recept na pečené tortillové chipsy
Tyto křupavé, zlatavé chipsy s úžasnou chutí limetky a kmínu chutnají skvěle s oblíbenou...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Recept na pečené tortillové chipsy
Tyto křupavé, zlatavé chipsy s úžasnou chutí limetky a kmínu chutnají skvěle s oblíbenou...
Recept na medové máslo
Toto medové máslo skvěle doplní vaše sladká jídla, nebo jej můžete použít jako...
Recept na pečený česnek
Pečený česnek skvěle doplní a povznese Vaše jídlo na další...
Recept na nakládaná vejce
Milujete nakládaná vejce? Zde jsou čtyři snadné recepty. Brilantní vajíčka nakládaná v...
Nejlepší křupavé cibulové kroužky – recept
Cibulové kroužky jsou vynikající nejen třeba jako pochoutka ke sledování televize, ale...
Recept na pečené plněné jalapeňos
Tyto plněné pečené papričky jalapeňos jsou skvělým pokrmem na párty, k večeři či na...
Vietnamské čerstvé jarní závitky – recept
Tyto jarní závitky jsou osvěžující změnou oproti obvyklým smaženým jarním závitkům....
Snadný krevetový ceviche s avokádem – recept
Jednoduché krevetové ceviche pro začátečníky, které se připravuje z pošírovaných krevet...
Pečená šunka s hnědým cukrem – recept
Pečená šunka s hnědým cukrem představuje dokonalou kombinaci chutí, kterou si okamžitě...
Jak si připravit guacamole – recept
Toto je nejlepší verze klasického dipu guacamole, jehož přísady jsou omezeny na minimum,...
Slavnostní menu – recepty
Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...
Pomazánka z pečené červené řepy
Kdo by neznal vajíčkovou, česnekovou nebo budapešťskou pomazánku? To jsou samozřejmě...
Recept na hovězí bůček
Dostali jste chuť na dokonale propečený hovězí bůček? Připravte si ho snadno díky našemu...
Empanadas – recept
Možná jste i vy na dovolené ve Španělsku ochutnali typické empanadas. Tento báječný pokrm...
Recept na vajíčka naměkko
Máte potíže s přípravou dokonalých vajec naměkko s tekutým středem? Stačí postupovat...
Salát z červené řepy – nejlepší recepty
Salát z červené řepy je nejen zdravý, ale také chutný. Receptů na zdravý salát z...
Mexická salsa Pico de Gallo – recept
Rychlý a snadný recept na mexický salátek či salsu Pico de Gallo, který je skvělým...
Jarní závitky, vietnamské a čínské závitky – nejlepší recepty
Jarní závitky se v Číně tradičně jedí během svátků jara, odtud také pochází jejich...
Pečená cuketa s parmazánem – recept
Máte problém s tím, že vám všichni sousedé vnucují své obří cukety jako byste jich sami...
Recept na párky v těstíčku
Ingredience 1 plechovka s těstem na croissanty 8 párků 1 vejce 1 lžíce...
Tortillové rolky – jednoduchý recept na předkrm
Tyto krémové sýrové rolky lze připravit předem a nakrájet je těsně před podáváním,...
Recept na nejlepší čerstvé jarní závitky – třeba s arašídovou omáčkou
Jarní závitky v restaurační kvalitě, které jsou neuvěřitelně snadné na přípravu,...
Vaječná pomazánka (nejen) na sendviče – recept, návod
Vyzkoušejte tento recept na vaječnou pomazánku (nejen) na sendviče s řeckým jogurtem místo...
Recepty našich maminek, babiček a prababiček
Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang