Zdraví

Dbát na své zdraví je velmi důležité, a to nejen na svůj zevnějšek, ale velmi důležité je také i zevnitř. Některé potraviny nejsou těmi nejvhodnějšími pro tělo, ať už to jsou potraviny, které v sobě mají mnoho cukru nebo jsou tučné, ale také i potraviny, které mohou mít vliv na celkové zdraví, jako jsou například alergici na lepek, diabetici či intolerance laktózy.

U masa je zdravější variantou rozhodně drůbeží maso, především krůtí a kuřecí. U různých diet se jako příloha hojně využívá především rýže, avšak dají se připravit i zdravější verze těstovin, které mohou být čočkové, cizrnové, hrachové nebo žitné.

Velmi prospěšnými pro organismus jsou ryby, které by se měly konzumovat alespoň dvakrát týdně. Důležitý je také přísun vitamínů, které může dodat ovoce a zelenina.

Další kategorie

tomatoes_rajcata-4-300x225-1628858

Zelená vs. červená rajčata

Dnes existuje tolik odrůd rajčat, že je prakticky nemožné se v nich vyznat. Podle toho, jak...

Fazole vs. fazolky

Fazole jsou královnou luštěnin – a to bez nadsázky. Jsou zdrojem kvalitních rostlinných...

Švestky vs. hroznové víno

Když začnou zrát švestky a víno, tak je jasné, že přichází babí léto. Dopřejte si je...

trizrnny_toastovy_chleb_s-avokadem-1024x666-3913382

Hotovo do 15 minut – toast s avokádem

Toast s avokádem je zdravější alternativou klasického toastu s máslem. Ne všichni však...

Lískové oříšky vs. vlašské ořechy

Archeologické nálezy dokazují, že vlašské ořechy lidé jedli už před více než osmi...

Pravda o tucích

Se železnou pravidelností se střídají rozporuplné zprávy o tom, jestli tuky škodí našemu...

Sacharidy

Je těžké si nevšimnout, že dnešní doba je plná stravovacích modelů či diet, které...

Bez bílkovin ani ránu!

„Jez hodně masa! Pij hodně mléka! Rychleji vyrosteš a budeš zdravý!“ Tyto věty jsou...

Tik ťak – je čas jíst!

V dnešním článku se budeme zabývat pravidelným stravováním. Jestli občas surfujete...

coffee_break_kava-300x199-6520301

Zdravá káva není mýtus

Káva je jedním z nápojů, který pijí lidé téměř po celém světě. Možná právě proto...

Dobré ráno se snídaní

Jak nejlépe začít den? No přeci skvělou snídaní! Ne nadarmo se říká, že je snídaně...

Není čaj jako čaj

Mezi nejrozšířenější a zároveň nejznámější čaje patří bezpochyby čaje zelené,...

Čajem ku zdraví

Čaj pijí Češi, Britové i Číňani. Proč? Protože tento nápoj je (hned po vodě) druhým...

Bylinek není nikdy dost

Bylinky jsou skvělým pomocníkem a dochucovadlem v kuchyni. Jaké bylinky se do čeho hodí? A...

Nepodceňujte svačinu

Přestože může být svačina často podceňovaným jídlem, hraje v jídelníčcích...

Večerní nepřejídání se

Večeře je bezpochyby jedním z nejdůležitějších jídel dne. Protože se jedná o poslední...

Zlatý hřeb dne

Možná patříte právě mezi ty, kteří se pořádně naobědvají jen o víkendech. Je to...

tomatoes_rajcata-4-300x225-1628858

Rajská rajčata

Rajčata jsou také v České republice poměrně hojně rozšířená. Jedná se o velmi zdravou...

Recept – jáhlová sekaná

Ingredience: 10 dkg jáhel5 dkg krup5 dkg pohanky2 dkg ovesných vloček7 vajec3 stroužky...

Recept – čočka na kyselo

Ingredience: 40 dkg čočkypůlka malé cibulemáslohladká mouka1,5 dcl zakysané...

Žlutý vs. červený meloun

Dobře vychlazený meloun je tím nejideálnějším způsobem, jak v horkých letních dnech...

Zelí vs. kapusta – kapustové zelí

Svého předka mají zelí i kapusta pravděpodobně stejného – je jí brukev zelná. I...

pecivo-8208224

Jarní detoxikace – je potřeba vyhnout se pečivu?

Detoxikace. Pojem, který se v posledních letech skloňuje ve všech pádech a je stálicí...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang