
Tik ťak – je čas jíst!
V dnešním článku se budeme zabývat pravidelným stravováním. Jestli občas surfujete...
Dbát na své zdraví je velmi důležité, a to nejen na svůj zevnějšek, ale velmi důležité je také i zevnitř. Některé potraviny nejsou těmi nejvhodnějšími pro tělo, ať už to jsou potraviny, které v sobě mají mnoho cukru nebo jsou tučné, ale také i potraviny, které mohou mít vliv na celkové zdraví, jako jsou například alergici na lepek, diabetici či intolerance laktózy.
U masa je zdravější variantou rozhodně drůbeží maso, především krůtí a kuřecí. U různých diet se jako příloha hojně využívá především rýže, avšak dají se připravit i zdravější verze těstovin, které mohou být čočkové, cizrnové, hrachové nebo žitné.
Velmi prospěšnými pro organismus jsou ryby, které by se měly konzumovat alespoň dvakrát týdně. Důležitý je také přísun vitamínů, které může dodat ovoce a zelenina.
Tik ťak – je čas jíst!
V dnešním článku se budeme zabývat pravidelným stravováním. Jestli občas surfujete...
Zdravá káva není mýtus
Káva je jedním z nápojů, který pijí lidé téměř po celém světě. Možná právě proto...
Dobré ráno se snídaní
Jak nejlépe začít den? No přeci skvělou snídaní! Ne nadarmo se říká, že je snídaně...
Není čaj jako čaj
Mezi nejrozšířenější a zároveň nejznámější čaje patří bezpochyby čaje zelené,...
Čajem ku zdraví
Čaj pijí Češi, Britové i Číňani. Proč? Protože tento nápoj je (hned po vodě) druhým...
Bylinek není nikdy dost
Bylinky jsou skvělým pomocníkem a dochucovadlem v kuchyni. Jaké bylinky se do čeho hodí? A...
Nepodceňujte svačinu
Přestože může být svačina často podceňovaným jídlem, hraje v jídelníčcích...
Večerní nepřejídání se
Večeře je bezpochyby jedním z nejdůležitějších jídel dne. Protože se jedná o poslední...
Zlatý hřeb dne
Možná patříte právě mezi ty, kteří se pořádně naobědvají jen o víkendech. Je to...
Rajská rajčata
Rajčata jsou také v České republice poměrně hojně rozšířená. Jedná se o velmi zdravou...
Recept – jáhlová sekaná
Ingredience: 10 dkg jáhel5 dkg krup5 dkg pohanky2 dkg ovesných vloček7 vajec3 stroužky...
Recept – čočka na kyselo
Ingredience: 40 dkg čočkypůlka malé cibulemáslohladká mouka1,5 dcl zakysané...
Žlutý vs. červený meloun
Dobře vychlazený meloun je tím nejideálnějším způsobem, jak v horkých letních dnech...
Zelí vs. kapusta
Svého předka mají zelí i kapusta pravděpodobně stejného – je jí brukev zelná. I...
Jarní detoxikace – je potřeba vyhnout se pečivu?
Detoxikace. Pojem, který se v posledních letech skloňuje ve všech pádech a je stálicí...
© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang