Recept na lahodný vaječný salát na sendviče
Doba přípravy: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience 8 vajec½ šálku majonézy1...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Recept na lahodný vaječný salát na sendviče
Doba přípravy: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience 8 vajec½ šálku majonézy1...
Marylandské krabí koláčky – recept
Tyto krabí koláčky původem z Marylandu si získávají uznání místních i přespolních...
Recept na nejlepší čerstvé jarní závitky – třeba s arašídovou omáčkou
Jarní závitky v restaurační kvalitě, které jsou neuvěřitelně snadné na přípravu,...
Recept na zapečený sýr Brie
Brie je lahodný plísňový sýr, který výborně chutná nejen studený, ale také tepelně...
Křupavé cibulové kroužky – recept
Ingredience 1 velká cibule, nakrájená na 1cm plátky, kroužky oddělené od sebeolej na...
Salát z červené řepy s kozím sýrem – recept
Salát z červené řepy s kozím sýrem představuje jedinečnou kombinaci chutí. Dodá vám...
Křupavé smažené kalamáry s česnekovou pastou aïoli – recept
Příprava: 10 min.Vaření: 10 min.Celkem: 20 minutNáročnost: mírně pokročilíPorce: 4-6...
Snadná ředkvičková pomazánka – recept
Opravdu snadný recept na zeleninový předkrm. Jsou to jen ředkvičky, trocha zelené cibulky a...
Vaječná pomazánka (nejen) na sendviče – recept, návod
Vyzkoušejte tento recept na vaječnou pomazánku (nejen) na sendviče s řeckým jogurtem místo...
Pomazánka z romaduru – recept
Romadur je zrající sýr s aromatickou chutí a vůní. Milovníky sýrových pomazánek si...
Recepty našich maminek, babiček a prababiček
Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...
Paštika se šalvějí a koňakem
Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...
Olivovo-kaparová tapenáda
Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...
Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky
Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...
Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka
Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...
Vaječná pomazánka se sýrem
Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku
Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Lilková caponata s multicereálním croissantem
Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Dýňový hummus
Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang