Předkrmy

Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.

Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.

Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.

Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.

Další kategorie

vajickovy-salat-na-sendvice

Recept na lahodný vaječný salát na sendviče

Doba přípravy: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience 8 vajec½ šálku majonézy1...

krabi-kolacky

Marylandské krabí koláčky – recept

Tyto krabí koláčky původem z Marylandu si získávají uznání místních i přespolních...

Jarní závitky

Recept na nejlepší čerstvé jarní závitky – třeba s arašídovou omáčkou

Jarní závitky v restaurační kvalitě, které jsou neuvěřitelně snadné na přípravu,...

Zapeceny syr Brie

Recept na zapečený sýr Brie

Brie je lahodný plísňový sýr, který výborně chutná nejen studený, ale také tepelně...

Křupavé cibulové kroužky – recept

Ingredience 1 velká cibule, nakrájená na 1cm plátky, kroužky oddělené od sebeolej na...

Salát z červené řepy s kozím sýrem – recept

Salát z červené řepy s kozím sýrem představuje jedinečnou kombinaci chutí. Dodá vám...

Křupavé smažené kalamáry s česnekovou pastou aïoli – recept

Příprava: 10 min.Vaření: 10 min.Celkem: 20 minutNáročnost: mírně pokročilíPorce: 4-6...

Snadná ředkvičková pomazánka – recept

Opravdu snadný recept na zeleninový předkrm. Jsou to jen ředkvičky, trocha zelené cibulky a...

Vaječná pomazánka (nejen) na sendviče – recept, návod

Vyzkoušejte tento recept na vaječnou pomazánku (nejen) na sendviče s řeckým jogurtem místo...

Pomazánka z romaduru – recept

Romadur je zrající sýr s aromatickou chutí a vůní. Milovníky sýrových pomazánek si...

recepty našich maminek a babiček

Recepty našich maminek, babiček a prababiček

Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...

mozaika-pastika-5511687

Paštika se šalvějí a koňakem

Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...

Olivovo-kaparová tapenáda

Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...

Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky

Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...

Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka

Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...

Vaječná pomazánka se sýrem

Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...

Italské antipasti – nejlepší italská specialita

Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...

Francouzská celerová remuláda

V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...

Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku

Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...

Sýrová roláda

Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...

Lilková caponata s multicereálním croissantem

Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...

bageta_kruti_kulicky-1024x651-1103780

Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze

Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

Dýňový hummus

Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang