
Recept – smažená kapusta
Ingredience: 1 hlávka kapusty4 lžíce hladké mouky2 vejcepivo na rozředění...
Zeleninová jídla jsou velmi oblíbená, a to především v případě, že je třeba si „odpočinout“ od masových pokrmů. Bezmasá jídla jsou skvělou volbou i v horkých letních dnech. Navíc jsou rychlá, zdravá, nenáročná na přípravu, lehká do žaludku a přesto dokážou skvěle zasytit.
Nejčastější využití má cuketa, brokolice, květák, dýně, rajčata, papriky, mrkev či brambory. Ze všech surovin se dá připravit mnoho receptů, ať už jsou to různé placky, bramboráčky, pyré, polévky. Navíc se z těchto surovin dá připravit i skvělá grilovaná zelenina, která se může podávat jako příloha či samotná jen s nějakým dipem.
Recept – smažená kapusta
Ingredience: 1 hlávka kapusty4 lžíce hladké mouky2 vejcepivo na rozředění...
Telecí plec na zeleném hrášku
Ingredience: 3/4 kg telecí plece15 dkg mraženého hrášku7 dkg rostlinného tuku5 dkg...
Recept – kapusta zapečená s krůtím masem po maďarsku
Ingredience: 750 g kapusty150 g krůtího masa50 g anglické slaniny100 g vařeného uzeného...
Recept – kapusta na smetaně
Ingredience: 1 hlávka kapusty5 lžic zakysané smetanylžíce...
Recept – kari kostky
Ingredience: 450 g kuřecích prsíček4 lžičky kari koření1 cibule2-3 stroužky česneku3...
Recept – čorba
Ingredience: cibulemrkevmletá paprikabramborykuřecí masoosolený...
Fazole rančerské – Recept
Ingredience 50 dkg fazolí1/2 šálku oleje2 středně velké cibule2 stroužky česneku2...
Fazole po bretaňsku – Recept
Ingredience 40 dkg bílých fazolí5 dkg sádla1 malý rajčatový protlakpůlka cibule3 dkg...
Brokolicový nákyp s lučinou a sýrem Grana Padano
Brokolice je vynikající zelenina plná vitamínů, pyšní se navíc také poměrně vysokým...
Gratinované řízečky – Recept
Ingredience 400 g libového vepřového masa z plece100 g másla100 g hladké mouky,200 g...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang