Minutky

Pod pojmem minutky si každý představí, a to především z restaurací, smažený řízek z drůbežího masa nebo klidně i různé druhy omáček.

Avšak pravda je, že minutky jsou v gastronimii pokrmy, které je možné připravit do 30 minut. U těchto pokrmů nejde pouze o rychlost, jakým je jídlo připravené, ale také o jednoduchou přípravu. Díky tomu se minutky hodí pro začátečníky.

Minutkami často bývá grilované maso, grilované ryby, grilované sýry, zelenina nebo i ovoce. Také různé druhy masa, ze kterých lze připravit rychle steaky nebo různé medailonky. K tomu se skvěle pak hodí různé omáčky nebo dipy, pečivo nebo přílohy, které mohou být i v podobě hranolek.

Další kategorie

Zelená vaječná pánev neboli shakshuka

Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...

Bulgur s máslovou zeleninou

Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...

Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí

Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...

Cuketa po řecku se sýrem

Využití cukety je opravdu široké. Od polévek a pomazánek až po cuketové dezerty. Pozdní...

Omeleta s ementálem

Oblíbená rychlá pochoutka vhodná na vydatnější snídani, která zasytí a dodá energii na...

Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept

Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...

Pico de gallo s grilovanými krevetami

Nechte se inspirovat zdravými a navýsost chutnými recepty a zpestřete si nejen nadcházející...

Cizrnová omeleta s koriandrem

Cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je velmi...

venkovska_ciabatta_s_provensalskym_korenim_2_1-300x231-8611486

Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy

Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy je...

Recept – extra rychlá pizza

Ingredience: 4 krajíce toustového chleba4 lžíce kečupu2 malá rajčata4 plátky šunky4...

Palačinky plněné houbami

Palačinky plněné houbami jsou jedním z poměrně netradičních receptů, který není...

Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami

Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod...

Lilek plněný žampióny a rýží

Lilek plněný žampiony a rýží je vhodným hlavním chodem především pro ty, kteří nejí...

Staročeská bageta s krůtími kuličkami

Staročeská bageta zdobená krůtími kuličkami. Ve druhém díle Sekáčů vám přinášíme...

Divoká zvěřina – nejlepší recepty

Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...

Flank steak s opečenou francouzskou bagetou a domácí majonézou

Naštěstí mimo svíčkové a roštěnky existují i levnější části hovězího, ze kterých...

Čerstvé těstoviny se špenátem, cherry rajčátky, lososem a parmazánem

Ingredience filet lososa 100 g (lososa může nahradit pstruh lososovitý)100 g čerstvého...

Slávky na bílém víně

Ingredience 500 g sláveklžíce olivového oleje200 ml bílého vínačervená cibulka2...

Bramborové noky se smetanovým špenátem a pečeným pstruhem lososovitým

Ingredience 1 balení bramborových noků (cca 250-300 g)2 filety pstruha lososovitého nebo...

Recept – smažený vepřový řízek

Ingredience: 500 g vepřového masa z kýtysůltrojobaltuk na smažení kolečka citronu a...

Pangasius s bylinkovou omáčkou – Recept

Ingredience 6 filetu z pangasia1 svazek petrželky1 svazek kopru1 svazek koriandru2 polévkové...

Pangasius s brokolicovou omáčkou – Recept

Ingredience pangasiusbrokolicekukuřicekořenítrocha smetanysýr Postup Plátek ryby...

Pangasius po sečuánsku – Recept

Ingredience 4 plátky pangase1 vejce3 lžíce hladké mouky4 lžíce suchého bílého vína3...

Pangasius po mlynářsku – Recept

Ingredience 4 kousky pangasiatrocha hladké moukysůldrcený kmínkousek máslatrocha...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang