Zelená vaječná pánev neboli shakshuka
Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...
Pod pojmem minutky si každý představí, a to především z restaurací, smažený řízek z drůbežího masa nebo klidně i různé druhy omáček.
Avšak pravda je, že minutky jsou v gastronimii pokrmy, které je možné připravit do 30 minut. U těchto pokrmů nejde pouze o rychlost, jakým je jídlo připravené, ale také o jednoduchou přípravu. Díky tomu se minutky hodí pro začátečníky.
Minutkami často bývá grilované maso, grilované ryby, grilované sýry, zelenina nebo i ovoce. Také různé druhy masa, ze kterých lze připravit rychle steaky nebo různé medailonky. K tomu se skvěle pak hodí různé omáčky nebo dipy, pečivo nebo přílohy, které mohou být i v podobě hranolek.
Zelená vaječná pánev neboli shakshuka
Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...
Bulgur s máslovou zeleninou
Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...
Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí
Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...
Cuketa po řecku se sýrem
Využití cukety je opravdu široké. Od polévek a pomazánek až po cuketové dezerty. Pozdní...
Omeleta s ementálem
Oblíbená rychlá pochoutka vhodná na vydatnější snídani, která zasytí a dodá energii na...
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Pico de gallo s grilovanými krevetami
Nechte se inspirovat zdravými a navýsost chutnými recepty a zpestřete si nejen nadcházející...
Cizrnová omeleta s koriandrem
Cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je velmi...
Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy
Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy je...
Recept – extra rychlá pizza
Ingredience: 4 krajíce toustového chleba4 lžíce kečupu2 malá rajčata4 plátky šunky4...
Palačinky plněné houbami
Palačinky plněné houbami jsou jedním z poměrně netradičních receptů, který není...
Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami
Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod...
Lilek plněný žampióny a rýží
Lilek plněný žampiony a rýží je vhodným hlavním chodem především pro ty, kteří nejí...
Staročeská bageta s krůtími kuličkami
Staročeská bageta zdobená krůtími kuličkami. Ve druhém díle Sekáčů vám přinášíme...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Flank steak s opečenou francouzskou bagetou a domácí majonézou
Naštěstí mimo svíčkové a roštěnky existují i levnější části hovězího, ze kterých...
Čerstvé těstoviny se špenátem, cherry rajčátky, lososem a parmazánem
Ingredience filet lososa 100 g (lososa může nahradit pstruh lososovitý)100 g čerstvého...
Slávky na bílém víně
Ingredience 500 g sláveklžíce olivového oleje200 ml bílého vínačervená cibulka2...
Bramborové noky se smetanovým špenátem a pečeným pstruhem lososovitým
Ingredience 1 balení bramborových noků (cca 250-300 g)2 filety pstruha lososovitého nebo...
Recept – smažený vepřový řízek
Ingredience: 500 g vepřového masa z kýtysůltrojobaltuk na smažení kolečka citronu a...
Pangasius s bylinkovou omáčkou – Recept
Ingredience 6 filetu z pangasia1 svazek petrželky1 svazek kopru1 svazek koriandru2 polévkové...
Pangasius s brokolicovou omáčkou – Recept
Ingredience pangasiusbrokolicekukuřicekořenítrocha smetanysýr Postup Plátek ryby...
Pangasius po sečuánsku – Recept
Ingredience 4 plátky pangase1 vejce3 lžíce hladké mouky4 lžíce suchého bílého vína3...
Pangasius po mlynářsku – Recept
Ingredience 4 kousky pangasiatrocha hladké moukysůldrcený kmínkousek máslatrocha...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang