Polévky

Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Polévka je všemocný lék při téměř veškerých obtížích. Těmi nejlepšími polévkami jsou zaručeně vývary, a to především z hovězího masa, avšak výborný je i z drůbežího masa.

V období podzimu jsou velmi oblíbené krémové polévky a zeleninové polévky, především dýňová, která je dominantou podzimu i díky své barvě. Zdraví prospěšné jsou i luštěninové polévky, které se připravují zejména z čočky nebo hrachu.

V létě jsou naopak oblíbené bramborové polévky, a to díky čerstvým nasbíraným houbám, které dodají polévce ten pravý šmrnc.

Do každé polévky, především do vývarů, neodmyslitelně patří játrové knedlíčky, nudle nebo noky.

Další kategorie

Polévka z dýně hokaido s cizrnou

Polévka z dýně hokaido s cizrnou je vynikajícím zdrojem vitaminů, a také opravdu chutným...

Polévka minestrone s TOFU chilli

Polévka minestrone je výživná a sytá italská zeleninová polévka. Ingredience 1 tufu...

Studená „raw“ zeleninová polévka

Během teplých dní se najde jen málokdo s chutí na smažené, pečené nebo jiné druhy...

Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky

Dnes přidávám recept na polévku z medvědího česneku. Medvědí česnek je sezónní...

Dýňovo-jablečná polévka s ořechy

Podzim nemám moc ráda, nicméně jedna věc nebo spíš jedno jídlo mě utěšuje. A tím je...

Recepty květáková polévka

Krémová polévka z mungo fazolí s plátky kuřecích prsou

Už nějakou dobu jsem doma měla mungo fazole. Dlouho jsem nevěděla co s nimi dělat. Pak mě...

Batátový krém s kokosovým mlékem, kari a makovým olejem

Polévku z batátů jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Doma mi zbylo kokosové mléko, tak jsem...

Dýňový krém, co má říz

S podzimem nastává například také sezóna hrušek, burčáku, ořechů. A taky dýní. A to...

Jemná jarní pórková polévka s uzeným lososovitým pstruhem

Už týden je jaro a počasí na to dneska teda vůbec nevypadá. Tak si jej vykouzlete alespoň...

okurková polévka

Studená okurková polévka

Horké dny si žádají svěží rychlý tip na "easy" studenou okurkovou polévku. Zchladí a...

Špenátová polévka – tahle je nejlepší

Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chce člověk připravit něco rychlého a...

Léčivý vývar z kostí

Vývar. Má mnoho podob a dalo by se o něm psát hodiny. Vývar tu byl jako léčivá síla snad...

Krémová dýňová – hokkaido polévka

Jednoduchý recept na krémovou hokkaido polévku. Ingredience 1 kg dýně hokkaido 2...

Tomatová polévka s červenou čočkou

Nejraději mám husté a krémové polévky, které zahřejí a zasytí. Často do nich právě z...

Kimchi ramen – nejlepší recept

Musím bohužel konstatovat, že pro našince není příprava ramenu nic levného. Za celý...

Francouzská cibulová polévka – pravá cibulačka – recept

Cibulačka je polévka původem z Francie, která sestává především z cibule, vývaru,...

Slovensko – typická slovenská jídla

Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....

korejská kuchyně

Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další

Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...

Špenátová polévka

Špenátová polévka je jednou z variant, kterou ocení především ti, kteří nejedí maso....

Hovězí Oháňková polévka

Hovězí oháňkovou polévku ocení především milovníci masa. Oháňková polévka se hodí...

Cibulová polévka dle Zdeňka Pohlreicha

Cibulová polévka je klasika, která by neměla chybět v repertoáru žádné správné...

houbove kyselo

Houbové kyselo – recept – s houbami

Tohle kyselo s houbami je možné připravit třeba i dvakrát do týdne a neomrzí se. Je to...

Recept – rybí polévka

Ingredience: 200 g rybího masa (treska)1 cibule150 g kořenové zeleniny2 lžíce mraženého...

Recept – rajčatová polévka

Ingredience: ½ cibule2 lžíce hladké mouky1 plechovka rajčat4 lžíce namočených...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang