Maso

Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.

Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.

Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.

Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.

Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.

Další kategorie

Recept – krkovice

Ingredience: vepřová...

Recept – kuře Vindaloo

Ingredience: 900 g řízků z kuřecích stehýnek,sůlpepřlžička citronové šťávy2...

Zapečená rýže

Připravte si rychlý pokrm ze zbytků, který bude velmi rychle hotový a chutný. Pokud nechcete...

biftek

Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky

Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...

Kuřecí hašé – recept

Toto kuřecí hašé je ideální jak k snídani, obědu i večeři. Při programu Whole30 se...

Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec

Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...

Recept – moravský vrabec

Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z...

Recept – vepřová pečeně

Ingredience: 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku30 g sádlavepřové...

Recept – pečené vepřové v alobale

Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...

Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept

Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...

Recept – kančí guláš s brusinkami

Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...

Srnčí guláš po krumlovsku

Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...

Hovězí steak – Recept

Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...

exoticky_kureci_spiz_francouzska_bageta-1024x594-2628610

Špízy s vepřovou krkovicí

Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...

Kuře na celeru – Recept

Ingredience 1 kuře 150 g slaniny 1 větší cibule 1 lžička sladké mleté...

Slovensko – typická slovenská jídla

Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....

Islandská kuchyně

První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...

Thajská kuchyně – recepty

Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...

Vepřenky s cibulí

Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

Divoká zvěřina – nejlepší recepty

Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...

Krakonošova směs – Recept

Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...

Hovězí guláš – Recept

Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang