
Recept – krkovice
Ingredience: vepřová...
Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.
Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.
Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.
Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.
Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.
Recept – krkovice
Ingredience: vepřová...
Recept – kuře Vindaloo
Ingredience: 900 g řízků z kuřecích stehýnek,sůlpepřlžička citronové šťávy2...
Zapečená rýže
Připravte si rychlý pokrm ze zbytků, který bude velmi rychle hotový a chutný. Pokud nechcete...
Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky
Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...
Kuřecí hašé – recept
Toto kuřecí hašé je ideální jak k snídani, obědu i večeři. Při programu Whole30 se...
Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Recept – moravský vrabec
Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z...
Recept – vepřová pečeně
Ingredience: 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku30 g sádlavepřové...
Recept – pečené vepřové v alobale
Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Srnčí guláš po krumlovsku
Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...
Hovězí steak – Recept
Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Kuře na celeru – Recept
Ingredience 1 kuře 150 g slaniny 1 větší cibule 1 lžička sladké mleté...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Vepřenky s cibulí
Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Krakonošova směs – Recept
Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...
Hovězí guláš – Recept
Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang