Rybí tacos – recept
Vyzkoušejte náš recept, který využijete pro rodinné oslavy i návštěvy, protože je rychle...
Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.
Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.
Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.
V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.
Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.
Rybí tacos – recept
Vyzkoušejte náš recept, který využijete pro rodinné oslavy i návštěvy, protože je rychle...
Recept na steak z tuňáka v marinádě
Tuňáka v konzervě známe všichni. Ale steak z této lahodné ryby, to je něco úplně...
Recept na lososové placičky
Lososové placičky jsou vynikající lehkou zdravou pochoutkou, kterou připravíte snadno a...
Těstovinový salát s tuňákem
Těstovinový salát s tuňákem je pokrm, kterému se dostává velkého uznání. Je to jedno z...
California rolls – recept na sushi
Kalifornská rolka je nová podoba tradičních japonských rýžových závitků. California maki...
Losos pečený v troubě
Ryby jsou důležitou součástí vyváženého jídelníčku. Jsou zdrojem potřebného jódu a...
Losos s javorovým sirupem – recept
Ingredience ¼ šálku javorového sirupu2 lžíce sójové omáčky1 stroužek česneku,...
Pošírovaný losos – recept
Od začátku do konce příprava trvá jen 15 minut (alespoň u malého filé) a v kuchyni se...
Smažená treska s hráškovým guacamole – recept
Ingredience 1 polévková lžíce rybího vývaruTroška nam pla (asijská rybí omáčka)1...
Jednoduché sushi
Příprava: 40 minut Vaření: 15 minut Náročnost: snadné Porce: 6 Ingredience na...
Maki Sushi
Příprava: 15 minutVaření: 10 minutCelkem: 25 minutPorce: 3 Ingredience na rýži 2 hrnky...
Grilovaná ryba mahi-mahi s lehkým dresinkem mojo
Připravte si doma vynikající grilovanou rybu mahi-mahi s báječným mojo...
Jak uvařit Mahi Mahi: nejlepší a nejjednodušší recept
Mahi-mahi je lahodná ryba, kterou si můžete připravit na spoustu různých způsobů....
Bouillabaisse – recept
Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille....
Recept – japonská polévka DASHI
Ingredience: 1 l rybího vývaru z 300 g rybího masa a kostí,100 ml sojové omáčky,6...
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...
Špenátová polévka – tahle je nejlepší
Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chce člověk připravit něco rychlého a...
Český kapr
Již řadu let se v hotelu Zvíkov na Zvíkovském podhradí koná soutěž Český kapr. Soutěž...
Recept – kapr na paprice
Ingredience: 4 porce kapra6-8 dkg máslacibule0,2 l smetanyocet nebo citronová...
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho
Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...
10 bruschetových variací
Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang