Ryby

Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.

Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.

Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.

V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.

Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.

 

Další kategorie

rybi-tacos

Rybí tacos – recept

Vyzkoušejte náš recept, který využijete pro rodinné oslavy i návštěvy, protože je rychle...

grilovany_tunak

Recept na steak z tuňáka v marinádě

Tuňáka v konzervě známe všichni. Ale steak z této lahodné ryby, to je něco úplně...

Lososove placicky

Recept na lososové placičky

Lososové placičky jsou vynikající lehkou zdravou pochoutkou, kterou připravíte snadno a...

tuňákový salát s těstovinami

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem je pokrm, kterému se dostává velkého uznání. Je to jedno z...

sushiseturamakiandspicysushirollsservedonbamboo

California rolls – recept na sushi

Kalifornská rolka je nová podoba tradičních japonských rýžových závitků. California maki...

Losos pečený v troubě

Ryby jsou důležitou součástí vyváženého jídelníčku. Jsou zdrojem potřebného jódu a...

Losos s javorovým sirupem – recept

Ingredience ¼ šálku javorového sirupu2 lžíce sójové omáčky1 stroužek česneku,...

Pošírovaný losos – recept

Od začátku do konce příprava trvá jen 15 minut (alespoň u malého filé) a v kuchyni se...

Smažená treska s hráškovým guacamole – recept

Ingredience 1 polévková lžíce rybího vývaruTroška nam pla (asijská rybí omáčka)1...

Jednoduché sushi

Příprava: 40 minut Vaření: 15 minut Náročnost: snadné Porce: 6 Ingredience na...

Maki Sushi

Příprava: 15 minutVaření: 10 minutCelkem: 25 minutPorce: 3 Ingredience na rýži 2 hrnky...

Grilovaná ryba mahi-mahi s lehkým dresinkem mojo

Připravte si doma vynikající grilovanou rybu mahi-mahi s báječným mojo...

Jak uvařit Mahi Mahi: nejlepší a nejjednodušší recept

Mahi-mahi je lahodná ryba, kterou si můžete připravit na spoustu různých způsobů....

Bouillabaisse – recept

Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille....

Recept – japonská polévka DASHI

Ingredience: 1 l rybího vývaru z 300 g rybího masa a kostí,100 ml sojové omáčky,6...

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem

Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...

Špenátová polévka – tahle je nejlepší

Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chce člověk připravit něco rychlého a...

Český kapr

Již řadu let se v hotelu Zvíkov na Zvíkovském podhradí koná soutěž Český kapr. Soutěž...

Recept – kapr na paprice

Ingredience: 4 porce kapra6-8 dkg máslacibule0,2 l smetanyocet nebo citronová...

Islandská kuchyně

První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...

Thajská kuchyně – recepty

Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...

Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho

Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...

mamma-bruschetta-4488784

10 bruschetových variací

Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...

bageta_kruti_kulicky-1024x651-1103780

Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze

Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang