Recept – rybí polévka
Ingredience: 200 g rybího masa (treska)1 cibule150 g kořenové zeleniny2 lžíce mraženého...
Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.
Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.
Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.
V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.
Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.
Recept – rybí polévka
Ingredience: 200 g rybího masa (treska)1 cibule150 g kořenové zeleniny2 lžíce mraženého...
Zapečené těstoviny s tuňákem a zeleninou
Těstoviny s tuňákem a zeleninou připravíte za necelých 30 minut. Chuťově připomínají...
Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou
Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou. Ingredience na 1 porci 120 g filetu ze pstruha...
Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré
Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré Ingredience na pečenou rybu:...
Deset deka tresky a dva rohlíky
Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...
Filet z tresky s bramborovo – dýňovým pyré
Ingredience omytý a osušený filet z mořského vlka 150 golej na pečení 5...
Grilovaný filet mořského vlka v pomerančové marinádě se salátem z bulguru
Ingredience na rybu filet mořského vlka 150-200g½ pomerančešťáva z ½...
Čerstvé těstoviny se špenátem, cherry rajčátky, lososem a parmazánem
Ingredience filet lososa 100 g (lososa může nahradit pstruh lososovitý)100 g čerstvého...
Bramborové noky se smetanovým špenátem a pečeným pstruhem lososovitým
Ingredience 1 balení bramborových noků (cca 250-300 g)2 filety pstruha lososovitého nebo...
Pangasius se sýrovou peřinkou – Recept
Ingredience 600 g filetů z pangasia400 g čerstvého listového špenátu500 g brambor...
Pangasius s pomerančovou omáčkou – Recept
Ingredience 800 g filetů z pangasia1 lžíce olivového oleje5 pomerančů150 g...
Pangasius s mozzarellou – Recept
Ingredience filety z pangasia1 menší cuketarajčatamozzarella kousek máslaolivový...
Pangasius s bylinkovou omáčkou – Recept
Ingredience 6 filetu z pangasia1 svazek petrželky1 svazek kopru1 svazek koriandru2 polévkové...
Pangasius s brokolicovou omáčkou – Recept
Ingredience pangasiusbrokolicekukuřicekořenítrocha smetanysýr Postup Plátek ryby...
Pangasius pod pikantní krémovou peřinkou – Recept
Ingredience pangasiusolejsalámsherrysýršlehačka Postup Pangasia osolíme, opepříme...
Pangasius po sečuánsku – Recept
Ingredience 4 plátky pangase1 vejce3 lžíce hladké mouky4 lžíce suchého bílého vína3...
Pangasius po mlynářsku – Recept
Ingredience 4 kousky pangasiatrocha hladké moukysůldrcený kmínkousek máslatrocha...
Pangasius nákyp se špenátem – Recept
Ingredience 1 kg mražených rybích filetů z pangasiamražený špenát3 vejcetrochu mléka...
Pangasius na víně – Recept
Ingredience olivový olej2 plátky pangase1 velká cibule1 malá mrkev2 rajčata15 dkg...
Pangasius s brokolicí – Recept
Ingredience 4 filety pangasebrokoliceprovensálské bylinkyčesnek se solíkarismetana150 g...
Pangasius ála co dům dal – Recept
Ingredience 2 ks pangasia2 žampiony2 rajčataplátkový sýrsmetana na...
Pangasius – sumeček žraločí – Recept
Ingredience filety pangasekoření na ryby3-4 stroužky česneku 6 cherry rajčátek1-2 bílé...
Pangasius – karbanátky s brokolicí – Recept
Ingredience 2x filet pangasius2x rohlík1/2sáčku mražené brokolice1/2cibule1x stroužek...
Křupavý pangasius – Recept
Ingredience 4 filety z pangasia1 velký sáček slaných česnekových brambůrků100...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang