Ryby

Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.

Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.

Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.

V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.

Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.

 

Další kategorie

Recept – rybí polévka

Ingredience: 200 g rybího masa (treska)1 cibule150 g kořenové zeleniny2 lžíce mraženého...

Zapečené těstoviny s tuňákem a zeleninou

Těstoviny s tuňákem a zeleninou připravíte za necelých 30 minut. Chuťově připomínají...

Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou

Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou. Ingredience na 1 porci 120 g filetu ze pstruha...

Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré

Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré Ingredience na pečenou rybu:...

Deset deka tresky a dva rohlíky

Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...

Filet z tresky s bramborovo – dýňovým pyré

Ingredience omytý a osušený filet z mořského vlka 150 golej na pečení 5...

Grilovaný filet mořského vlka v pomerančové marinádě se salátem z bulguru

Ingredience na rybu filet mořského vlka 150-200g½ pomerančešťáva z ½...

Čerstvé těstoviny se špenátem, cherry rajčátky, lososem a parmazánem

Ingredience filet lososa 100 g (lososa může nahradit pstruh lososovitý)100 g čerstvého...

Bramborové noky se smetanovým špenátem a pečeným pstruhem lososovitým

Ingredience 1 balení bramborových noků (cca 250-300 g)2 filety pstruha lososovitého nebo...

Pangasius se sýrovou peřinkou – Recept

Ingredience 600 g filetů z pangasia400 g čerstvého listového špenátu500 g brambor...

Pangasius s pomerančovou omáčkou – Recept

Ingredience 800 g filetů z pangasia1 lžíce olivového oleje5 pomerančů150 g...

Pangasius s mozzarellou – Recept

Ingredience filety z pangasia1 menší cuketarajčatamozzarella kousek máslaolivový...

Pangasius s bylinkovou omáčkou – Recept

Ingredience 6 filetu z pangasia1 svazek petrželky1 svazek kopru1 svazek koriandru2 polévkové...

Pangasius s brokolicovou omáčkou – Recept

Ingredience pangasiusbrokolicekukuřicekořenítrocha smetanysýr Postup Plátek ryby...

Pangasius pod pikantní krémovou peřinkou – Recept

Ingredience pangasiusolejsalámsherrysýršlehačka Postup Pangasia osolíme, opepříme...

Pangasius po sečuánsku – Recept

Ingredience 4 plátky pangase1 vejce3 lžíce hladké mouky4 lžíce suchého bílého vína3...

Pangasius po mlynářsku – Recept

Ingredience 4 kousky pangasiatrocha hladké moukysůldrcený kmínkousek máslatrocha...

Pangasius nákyp se špenátem – Recept

Ingredience 1 kg mražených rybích filetů z pangasiamražený špenát3 vejcetrochu mléka...

Pangasius na víně – Recept

Ingredience olivový olej2 plátky pangase1 velká cibule1 malá mrkev2 rajčata15 dkg...

Pangasius s brokolicí – Recept

Ingredience 4 filety pangasebrokoliceprovensálské bylinkyčesnek se solíkarismetana150 g...

Pangasius ála co dům dal – Recept

Ingredience 2 ks pangasia2 žampiony2 rajčataplátkový sýrsmetana na...

Pangasius – sumeček žraločí – Recept

Ingredience filety pangasekoření na ryby3-4 stroužky česneku 6 cherry rajčátek1-2 bílé...

Pangasius – karbanátky s brokolicí – Recept

Ingredience 2x filet pangasius2x rohlík1/2sáčku mražené brokolice1/2cibule1x stroužek...

Křupavý pangasius – Recept

Ingredience 4 filety z pangasia1 velký sáček slaných česnekových brambůrků100...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang