Lívanečky z červené řepy
Je začátek ledna a kolem mě se najednou vynořují novoroční předsevzetí... Zhubnu! Začnu...
Pokrmy pro děti není vždy snadné uvařit, především pro ty vybíravé a pro ty úplně nejmenší. U malých dětí se začíná s chutěmi v prvních příkrmech, které jsou zpravidla zeleninové a ovocné a postupně se přidávají i další suroviny, jako je drůbeží maso či vejce.
U větších dětí je pak dobré zaujmout u jídla například pestrým naservírováním jídla. Základem pro děti je vždy snídaně, která je možná připravit na mnoho způsobů, ať už jsou to sladké kaše s ovocem nebo pečivo se šunkou a sýrem.
Děti všeobecně milují především omáčky, nejvíce svíčková a rajská, s knedlíkem nebo těstovinou. Oblíbené jsou také ryby, kdy nejlepší volbou je treska či losos s bramborovými přílohami.
Nejvíce oblíbenými jsou ovšem hranolky s kečupem, to miluje každé dítě.
Lívanečky z červené řepy
Je začátek ledna a kolem mě se najednou vynořují novoroční předsevzetí... Zhubnu! Začnu...
Lívanečky z celozrnné mouky s chia semínky a ovesnými vločkami, přelité rybízovo-angreštovým chia džemem
V neděli svět zažil velmi překvapivou premiéru. Že vám unikla? Nechápu, jak je to možné,...
Cheesecake nanuky
Že budou nanuky letos hitem číslo jedna, jsem věděla hned od prvního okamžiku. Ne, nemám...
Kokosové mléko – recept
Litr domácího kokosového mléka se rovná nákladům jednoho celého kokosu (většinou stojí...
Tvarohové špalíčky (šišky) s křupavou kokosovou strouhankou – recept – s kompotem z exotického ovoce
Hledáte na oběd rychlé řešení? Šišky, které nebudou bramborové, ale tvarohové. V...
Nutella
Další čokoládová záležitost. Domácí nutella v podání jen pár ingrediencí, které...
Ghí
Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 20 minut Na výrobu cca 300 ml budete...
10 bruschetových variací
Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...
Brambory vs. sladké brambory
Ačkoli jsou si podobné tvarem, jménem i kuchyňskou přípravou, botanicky jde o dva různé...
Med vs. sirupy
Snaha jíst zdravěji je tak vyčerpávající! Ani na chvíli nesmíte polevit v ostražitosti,...
„Listovkový“ TOP 10 – ovoce
Kyselinu listovou sice můžete svému tělu dodat tzv. v tabletách, ale mnohem lépe uděláte,...
„Listovkový“ TOP 10 – zelenina
Kyselina listová se nachází hlavně v listech nebo klíčících luštěninách....
Vápníkový TOP 10 – ovoce
Velké množství ovoce, ve kterém najdete vápník, obsahuje i spoustu vitamínu C. Tudíž,...
Hrachová polévka – Recept
Hrachová polévka je nejlepší s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobená...
Žlutý vs. červený meloun
Dobře vychlazený meloun je tím nejideálnějším způsobem, jak v horkých letních dnech...
Palačinky
Ingredience 0,5 litru mléka20 dkg mouky1 žloutek2 vajíčka5 dkg cukrusůl12 dkg másla25 dkg...
Budapešťská pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...
Letní polévka II – recept
Ingredience 2 hlávky salátu4 mrkve1 celer2 pórkypůl kapusty2 kedlubny2 rohlíky nebo 2...
Koprová omáčka
Koprová omáčka patří ke klasickým českým omáčkám. Její chuť je sladko-kyselá se...
Kukuřično-amarantová kaše s kapkou růžové vody
Pamatujete, jak jsem se někdy v minulém nebo předminulém příspěvku radovala, že jsem už...
Kuře obalené v lupínkách
Ingredience: 3 kuřecí prsní řízky1 vejce1 bílý jogurt1 lžička karisůlpepřšpetka...
Recept – slavnostní ovocný salát
Ingredience: 150 g pomeranče60 g grapefruitů50 g broskvového kompotu50 g zmrazených jahod...
Jednohubky ze sedmizrnného rohlíku s křepelčími vajíčky
Malá křepelčí vajíčka jsou ideální ke zdobení jednohubek. Mají tu správnou velikost,...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang