Pro děti

Pokrmy pro děti není vždy snadné uvařit, především pro ty vybíravé a pro ty úplně nejmenší. U malých dětí se začíná s chutěmi v prvních příkrmech, které jsou zpravidla zeleninové a ovocné a postupně se přidávají i další suroviny, jako je drůbeží maso či vejce.

U větších dětí je pak dobré zaujmout u jídla například pestrým naservírováním jídla. Základem pro děti je vždy snídaně, která je možná připravit na mnoho způsobů, ať už jsou to sladké kaše s ovocem nebo pečivo se šunkou a sýrem.

Děti všeobecně milují především omáčky, nejvíce svíčková a rajská, s knedlíkem nebo těstovinou. Oblíbené jsou také ryby, kdy nejlepší volbou je treska či losos s bramborovými přílohami.

Nejvíce oblíbenými jsou ovšem hranolky s kečupem, to miluje každé dítě.

Další kategorie

Lívanečky z červené řepy

Je začátek ledna a kolem mě se najednou vynořují novoroční předsevzetí... Zhubnu! Začnu...

Lívanečky z celozrnné mouky s chia semínky a ovesnými vločkami, přelité rybízovo-angreštovým chia džemem

V neděli svět zažil velmi překvapivou premiéru. Že vám unikla? Nechápu, jak je to možné,...

cheesecakenanuky-3205144

Cheesecake nanuky

Že budou nanuky letos hitem číslo jedna, jsem věděla hned od prvního okamžiku. Ne, nemám...

Kokosové mléko – recept

Litr domácího kokosového mléka se rovná nákladům jednoho celého kokosu (většinou stojí...

Tvarohové špalíčky (šišky) s křupavou kokosovou strouhankou – recept – s kompotem z exotického ovoce

Hledáte na oběd rychlé řešení? Šišky, které nebudou bramborové, ale tvarohové. V...

nutella

Nutella

Další čokoládová záležitost. Domácí nutella v podání jen pár ingrediencí, které...

Ghí

Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 20 minut Na výrobu cca 300 ml budete...

mamma-bruschetta-4488784

10 bruschetových variací

Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...

Brambory vs. sladké brambory

Ačkoli jsou si podobné tvarem, jménem i kuchyňskou přípravou, botanicky jde o dva různé...

Med vs. sirupy

Snaha jíst zdravěji je tak vyčerpávající! Ani na chvíli nesmíte polevit v ostražitosti,...

mango-642957-1-300x200-8465765

„Listovkový“ TOP 10 – ovoce

Kyselinu listovou sice můžete svému tělu dodat tzv. v tabletách, ale mnohem lépe uděláte,...

„Listovkový“ TOP 10 – zelenina

Kyselina listová se nachází hlavně v listech nebo klíčících luštěninách....

Vápníkový TOP 10 – ovoce

Velké množství ovoce, ve kterém najdete vápník, obsahuje i spoustu vitamínu C. Tudíž,...

Hrachová polévka – Recept

Hrachová polévka je nejlepší s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobená...

Žlutý vs. červený meloun

Dobře vychlazený meloun je tím nejideálnějším způsobem, jak v horkých letních dnech...

Palačinky

Ingredience 0,5 litru mléka20 dkg mouky1 žloutek2 vajíčka5 dkg cukrusůl12 dkg másla25 dkg...

Budapešťská pomazánka – recept

Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...

Letní polévka II – recept

Ingredience 2 hlávky salátu4 mrkve1 celer2 pórkypůl kapusty2 kedlubny2 rohlíky nebo 2...

Koprová omáčka

Koprová omáčka patří ke klasickým českým omáčkám. Její chuť je sladko-kyselá se...

Kukuřično-amarantová kaše s kapkou růžové vody

Pamatujete, jak jsem se někdy v minulém nebo předminulém příspěvku radovala, že jsem už...

Kuře obalené v lupínkách

Ingredience: 3 kuřecí prsní řízky1 vejce1 bílý jogurt1 lžička karisůlpepřšpetka...

Recept – slavnostní ovocný salát

Ingredience: 150 g pomeranče60 g grapefruitů50 g broskvového kompotu50 g zmrazených jahod...

Jednohubky ze sedmizrnného rohlíku s křepelčími vajíčky

Malá křepelčí vajíčka jsou ideální ke zdobení jednohubek. Mají tu správnou velikost,...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang