
Vajíčková pomazánka
Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...
Pokrmy pro děti není vždy snadné uvařit, především pro ty vybíravé a pro ty úplně nejmenší. U malých dětí se začíná s chutěmi v prvních příkrmech, které jsou zpravidla zeleninové a ovocné a postupně se přidávají i další suroviny, jako je drůbeží maso či vejce.
U větších dětí je pak dobré zaujmout u jídla například pestrým naservírováním jídla. Základem pro děti je vždy snídaně, která je možná připravit na mnoho způsobů, ať už jsou to sladké kaše s ovocem nebo pečivo se šunkou a sýrem.
Děti všeobecně milují především omáčky, nejvíce svíčková a rajská, s knedlíkem nebo těstovinou. Oblíbené jsou také ryby, kdy nejlepší volbou je treska či losos s bramborovými přílohami.
Nejvíce oblíbenými jsou ovšem hranolky s kečupem, to miluje každé dítě.
Vajíčková pomazánka
Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...
Hovězí maso v mrkvi – Recept
Ingredience 400 g zadního nebo předního hovězího masa1 lžíce hladké nebo polohrubé...
Recept – krupicový pudink
Ingredience: 2 a 1/4 hrnku mléka1 sáček vanilkového pudinkového prášku5 lžic cukru...
Knedlíky ve vajíčku – Recept
Ingredience kynutý knedlíkvejcemáslosmetana ke šlehánícibulerajčata a jiná zelenina na...
Sýrová pomazánka – Recept
Ingredience 160 g smetanového sýra60 g másla30 g cibulepepřsůl Postup Máslo...
Domácí pribináček – Recept
Ingredience 1/2 l mléka1 vanilkový cukr50 g cukru krystal20 g hery1 vanilkový pudink500 g...
Jablečné lívanečky – Recept
Ingredience 1 kg jablek3 vejce30 dkg polohrubé mouky½ lžičky skořice 4 dl...
Hrachová polévka – Recept
Ingredience 30 dkg hovězích a telecích kostísůlněkolik zrnek celého pepřemenší...
Žlutý vs. červený meloun
Dobře vychlazený meloun je tím nejideálnějším způsobem, jak v horkých letních dnech...
Palačinky
Ingredience 0,5 litru mléka20 dkg mouky1 žloutek2 vajíčka5 dkg cukrusůl12 dkg másla25 dkg...
Budapešťská pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...
Letní polévka II – recept
Ingredience 2 hlávky salátu4 mrkve1 celer2 pórkypůl kapusty2 kedlubny2 rohlíky nebo 2...
Koprová omáčka
Koprová omáčka patří ke klasickým českým omáčkám. Její chuť je sladko-kyselá se...
Kukuřično-amarantová kaše s kapkou růžové vody
Pamatujete, jak jsem se někdy v minulém nebo předminulém příspěvku radovala, že jsem už...
Kuře obalené v lupínkách
Ingredience: 3 kuřecí prsní řízky1 vejce1 bílý jogurt1 lžička karisůlpepřšpetka...
Recept – slavnostní ovocný salát
Ingredience: 150 g pomeranče60 g grapefruitů50 g broskvového kompotu50 g zmrazených jahod...
Jednohubky ze sedmizrnného rohlíku s křepelčími vajíčky
Malá křepelčí vajíčka jsou ideální ke zdobení jednohubek. Mají tu správnou velikost,...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang