
Zapečené palačinky
Těsto na 1 zapečenou palačinku: 3 vejce od šťastné slepičky - rozdělené na bílky a...
Hlavní jídla bývají nejklíčovějším jídlem dne, zpravidla se jedná o obědy či večeře. Hlavnímu jídlu může předcházet předkrm, poté polévka a po hlavním jídle může být doplněno ještě dezertem.
Oblíbenými hlavními jídly jsou omáčky s knedlíky, kdy zajisté tou nejoblíbenější omáčkou je svíčková omáčka. Dále také maso na mnoho způsobů s přílohami, kdy velmi oblíbeným českým hlavním jídlem je zajisté drůbeží řízek. Při dietní stravě je možné také jako hlavní jídlo připravit salát například s kuřecím masem, dressingem a krutony, ála Caesar.
Hlavním jídlem také může být i bezmasé jídlo, jako jsou různé grilované sýry, těstoviny se sýrovými nebo smetanovými omáčkami nebo i různé luštěninové saláty.
Ke každému hlavnímu jídlu je také důležitý pitný režim, který lze podpořit různými džusy, limonády nebo i jen obyčejnou vodou.
Zapečené palačinky
Těsto na 1 zapečenou palačinku: 3 vejce od šťastné slepičky - rozdělené na bílky a...
Kuřecí hašé – recept
Toto kuřecí hašé je ideální jak k snídani, obědu i večeři. Při programu Whole30 se...
Celerové pyré
Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se...
Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Recept – moravský vrabec
Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z...
Recept – vepřová pečeně
Ingredience: 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku30 g sádlavepřové...
Recept – pečené vepřové v alobale
Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...
Bulgur s máslovou zeleninou
Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...
Recept – česneková omáčka
Ingredience: 50 g másla1 větší cibule½ paličky česneku 2 vrchovaté lžíce mouky½...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Bramborový guláš s kabanosem
Ingredience: 800 – 1000 g kabanosu4 velké oloupané brambory nakrájené na kostičky1...
Srnčí guláš po krumlovsku
Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...
Recept – maďarský guláš se skopovým masem
Ingredience: 1 kg skopové plece 4 větší nadrobno nakrájené cibule 2-3 lžíce...
Recept – fazolový guláš
Ingredience: 500 g bílých fazolí400 g uzeniny nakrájené na kostičky200 ml smetany3-4...
Knedlíky ovocné – jablkové – Recept
Ingredience 1/2 kg nahrubo nastrouhaných jablek14 dkg hrubé...
Chlupaté knedlíky – Recept
Ingredience 6 velkých syrových brambor1 vejcelžíce solamylu3 rohlíky...
Knedlíky ovocné – bramborové těsto – Recept
Ingredience 25 dkg hrubé mouky2 větší vařené strouhané brambory1 vejce1dl...
Hovězí steak – Recept
Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...
Kuřecí roláda – Recept
Ingredience vykostěné kuře80 g slaninysůlořech máslavývar z drůbků Nádivka: 2...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Kuře na celeru – Recept
Ingredience 1 kuře 150 g slaniny 1 větší cibule 1 lžička sladké mleté...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang