
Vepřové nakládané řízečky – Recept
Ingredience 1 kg vepřové kýty1-2 vejce1 lžíce majoránky1 hlavička česnekusůl,...
Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.
Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.
Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.
Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.
Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.
Vepřové nakládané řízečky – Recept
Ingredience 1 kg vepřové kýty1-2 vejce1 lžíce majoránky1 hlavička česnekusůl,...
Rychtářský řízek – Recept
Řízky mohou mít různou podobu. Řada z vás jistě zná cordon bleu, vídeňský řízek,...
Grilované vepřové řízky se sýrem – Recept
Ingredience 4 vepřové řízky4 plátky sýra typu ementál20 g olejetatarská...
Anglický vepřový řízek – Recept
Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...
Čevabčiči z hovězího masa – Recept
Ingredience 50 dkg hovězího masacibulesůlsekaná petrželkapálivá...
Čevabčiči z vepřového masa – Recept
Ingredience 40 dkg vepřové kýty2 žloutky2 lžíce červeného vínačervená...
Bůčková roláda – Recept
Ingredience 1,3 kg vykostěného bůčkusůl2 vejce20 dkg sterilovaných...
Přírodní vepřový řízek s ořechy – Recept
Ingredience 4 plátky vepřové kýty100 g oleje100 g jader vlašských ořechů150 g cibule1...
Obrácené řízky – Recept
Ingredience 4 kotlety4 stroučky česneku1-2 vejcestrouhankapepř, sůl2 cibule100 g anglické...
Gratinované řízečky – Recept
Ingredience 400 g libového vepřového masa z plece100 g másla100 g hladké mouky,200 g...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang