Maso

Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.

Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.

Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.

Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.

Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.

Další kategorie

Recept – zapékaný květák

Ingredience: 1 květák3 rajčata200 g uzeného drůbežího masa150 g strouhaného sýra¼ l...

Recept – kuřecí prsíčka v mrkvi

Ingredience: 4 řízky z kuřecích prsíček0,5 kg mrkve2 lžičky cukru50 g másla1/8 l...

exoticky_kureci_spiz_francouzska_bageta-1024x594-2709805

Španělský špíz

Jedno z hlavních jídel, které je poměrně neobvyklé, ale zato jednoduché na přípravu, jsou...

Láska prochází žaludkem – aneb každý den jinak

Kuřecí prsa jsou poměrně dostupnou surovinou. Milovníci kuřecího masa mohou ocenit zásobu...

Naked burger, avokádový dip, sýrový chips, salát

Ingredience na 4 burgery: 500 g hovězího vyzrálého mletého masa1 malá cibule, nasekaná...

Maďarské škvarkové pagáče a fazolová polévka

Palačinky a fazolová polévka, smažené kuře a pak pohoštění na rodinných oslavách –...

Telecí piccata s cereálním chlebem

V týdnu se často řeší dilema, jak udělat chutnou večeři, aby byla hotová pokud možno...

Nejlépe umějí grilovat muži?

U grilování je kouř, horko a při malé nepozornosti hrozí popálení. Takže maminky mohou...

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně jsou v dnešní době velmi oblíbená záležitost, takže recept na...

Dušené jehněčí kolínko

Jehněčí je mladé a málo tučné maso. Nemělo by chybět například při slavnostním...

Hovězí svíčková glasírovaná v misu s uzenou kaší v jasmínovém čaji a restovaným artičokem

Speciální slavnostní recept z hovězí svíčkové s netradiční uzenou bramborovou...

Krůtí karbanátky s ovčí goudou

Tyhle karbanátky nebo taky burgery, chcete-li, vznikly s původní myšlenkou holandských...

kaiserky-s-pljeskavicou-1024x589-2552220

Výlety za dobrodružstvím: Kaiserka s pečeným vepřovým

Znáte cibuládu? „Marmeláda“ z karamelizované červené cibule se skvěle hodí k...

raznici-2196714

Cikánské ražniči

Ingredience 600 g pravé svíčkové3 středně velké cibule100 g slaninymletý pepř, sůl,...

Bez bílkovin ani ránu!

„Jez hodně masa! Pij hodně mléka! Rychleji vyrosteš a budeš zdravý!“ Tyto věty jsou...

Recept – guláš podle Jaroslava Haška

Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...

Recept – marinované maso na pánvi

Ingredience: maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)vejcečesnekolejsolamyl...

Recept – holandský řízek

Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku100 g ementálu, eidamu nebo podobného...

Recept – pečený jehněčí hřbet

Ingredience: 1,5 kg jehněčího hřbetu4 stroužky česneku250 ml vývaru z masa0,5 kg...

Recept – pečené vepřové koleno na pivu

Ingredience: 1 vepřové kolenosůlpepř1 červená cibule1 svazek petrželky200 ml masového...

Vepřová kýta dušená s karotkou – Recept

Ingredience: 600 g vepřové kýty300 g karotky40 g máslamlelý pepřsůl3 zrnka pepře v...

Recept – segedínský guláš

Ingredience: 1 kg vepřového bůčku nebo plece4 větší cibule nakrájené nadrobno 2-3...

Recept – vepřo, knedlo, zelo

Ingredience: 1,5 kg vepřové pečeně (karé) bez kosti100 g sádlakmínhovězí...

Recept – pečené kuře na rozmarýnu

Ingredience: 2 menší kuřatasůlkoření4 lžíce oleje1 stroužek česneku1 lžička...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang