Kuře na žampiónech
Ingredience 800 g vykostěného kuřecího masa250 g očištěných žampiónů2 cibulesůl,...
Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.
Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.
Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.
Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.
Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.
Kuře na žampiónech
Ingredience 800 g vykostěného kuřecího masa250 g očištěných žampiónů2 cibulesůl,...
Recept – pálihuba
Ingredience pro 1 osobu: 1 plátek vepř. kýty10 dkg šunky1 menší cibuletrochu kečupu a...
Recept – maďarská vepřová pečeně
Vepřové maso můžete připravit na spoustu různých způsobů. V dnešním článku si...
Recept – čevabčiči z vepřového masa
Ingredience: 400 g vepřového masa z plece1 houska, mléko½ lžičky soliněkolik stroužků...
Recept – myslivecké roštěnky
Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...
Recept – gurmánská mučkalica
Ingredience: 70 – 80 dkg vepřového masa z kýty4 lžíce oleje1 velká cibulepepřsůl2...
Recept – krkovice
Ingredience: vepřová krkovicehořčicecibulesůlpepřalobal Postup: Plátky vepřové...
Recept – kari kotlety
Ingredience: vepřové kotletysůlpepřsmetana na šleháníkarimáslo Postup: Kotlety...
Recept – bůček se sýrovou nádivkou
Ingredience: ¾ kg libového bůčkusůlhladká mouka1 cibule150 g měkkého salámu100 g...
Recept – játra se zeleninou
Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...
Zapečená rýže
Připravte si rychlý pokrm ze zbytků, který bude velmi rychle hotový a chutný. Pokud nechcete...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Srnčí guláš po krumlovsku
Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...
Hovězí steak – Recept
Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...
Kuře na celeru – Recept
Ingredience 1 kuře150 g slaniny1 větší cibule1 lžička sladké mleté papriky1/2 lžičky...
Ďábelská pomazánka na topinky – Recept
Přemýšlíte, co k topinkám? Co takhle vyzkoušet tuto pálivou ďábelskou...
Kuřecí maso s kapií – Recept
Ingredience 250 g masa bez kostí1 vejce2 lžičky solamylu50 g sterilované kapie2 cibule1...
Krakonošova směs – Recept
Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...
Kuřecí prsíčka Požarski – Recept
Ingredience 1 kuře s játry200 g mletého telecího masa2 lžičky muškátového květu1...
Hovězí guláš – Recept
Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...
Ďábelské tousty – Recept
Ingredience 4 krajíce chleba4 krůtí prsapepřsůlčesnekkečuptatarkachilli...
Ďábelské tousty
Ingredience 4 krajíce chleba4 krůtí prsapepř, sůl, česnekkečuptatarkachilli...
Guláš z kance – recept
Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...
Jadranské topinky I. – recept
Ingredience 200 g vepřové kýtysůl a pepřcibuleplnotučná hořčicekečup4 krajíčky...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang