Maso

Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.

Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.

Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.

Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.

Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.

Další kategorie

Kuře na žampiónech

Ingredience 800 g vykostěného kuřecího masa250 g očištěných žampiónů2 cibulesůl,...

Recept – pálihuba

Ingredience pro 1 osobu: 1 plátek vepř. kýty10 dkg šunky1 menší cibuletrochu kečupu a...

Recept – maďarská vepřová pečeně

Vepřové maso můžete připravit na spoustu různých způsobů. V dnešním článku si...

Recept – čevabčiči z vepřového masa

Ingredience: 400 g vepřového masa z plece1 houska, mléko½ lžičky soliněkolik stroužků...

Recept – myslivecké roštěnky

Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...

Recept – gurmánská mučkalica

Ingredience: 70 – 80 dkg vepřového masa z kýty4 lžíce oleje1 velká cibulepepřsůl2...

Recept – krkovice

Ingredience: vepřová krkovicehořčicecibulesůlpepřalobal Postup: Plátky vepřové...

Recept – kari kotlety

Ingredience: vepřové kotletysůlpepřsmetana na šleháníkarimáslo Postup: Kotlety...

Recept – bůček se sýrovou nádivkou

Ingredience: ¾ kg libového bůčkusůlhladká mouka1 cibule150 g měkkého salámu100 g...

Recept – játra se zeleninou

Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...

Zapečená rýže

Připravte si rychlý pokrm ze zbytků, který bude velmi rychle hotový a chutný. Pokud nechcete...

Recept – kančí guláš s brusinkami

Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...

Srnčí guláš po krumlovsku

Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...

Hovězí steak – Recept

Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...

Kuře na celeru – Recept

Ingredience 1 kuře150 g slaniny1 větší cibule1 lžička sladké mleté papriky1/2 lžičky...

Ďábelská pomazánka na topinky – Recept

Přemýšlíte, co k topinkám? Co takhle vyzkoušet tuto pálivou ďábelskou...

Kuřecí maso s kapií – Recept

Ingredience 250 g masa bez kostí1 vejce2 lžičky solamylu50 g sterilované kapie2 cibule1...

Krakonošova směs – Recept

Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...

Kuřecí prsíčka Požarski – Recept

Ingredience 1 kuře s játry200 g mletého telecího masa2 lžičky muškátového květu1...

Hovězí guláš – Recept

Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...

4007092_toust_trizrnny_5951_200_mm-300x270-5945665

Ďábelské tousty – Recept

Ingredience 4 krajíce chleba4 krůtí prsapepřsůlčesnekkečuptatarkachilli...

4007092_toust_trizrnny_5951_200_mm-300x270-2737927

Ďábelské tousty

Ingredience 4 krajíce chleba4 krůtí prsapepř, sůl, česnekkečuptatarkachilli...

Guláš z kance – recept

Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...

Jadranské topinky I. – recept

Ingredience 200 g vepřové kýtysůl a pepřcibuleplnotučná hořčicekečup4 krajíčky...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang