Veganské

Veganství je životním stylem a způsobem stravování, které stále více získává na oblibě. Nejedná se pouze o bezmasá jídla, avšak jde o vyřazení veškerých živočišných produktů, jako je například mléko či vejce.

Při tomto druhu stravování je ovšem velmi důležité dbát na dostatečný příjem bílkovin, hlídat vitamíny a minerály, které živočišné produkty obsahují, především maso, aby tělo nestrádalo.

V kuchyni je mnoho alternativ, jak živočisné produkty nahradit, existují různé rostlinné potraviny, jako je mléko, jogurty nebo máslo. Místo masa se nejvíce využívá tofu, avšak do popředí se dostávají i rostlinné náhražky masa, případně zeleninová jídla a místo vajec se nejvíce využívají chia semínka.

Veganská strava může být velmi zajímavá a pestrá i pro ty, kteří živočišné produkty jedí. Skvělou volbou je také pro lidi trpící na intoleranci či alergii na laktózu.

Další kategorie

miso

Recept na polévku miso

Naučte se připravit polévku miso doma. Tento snadný recept, který překypuje pikantní chutí...

peceny_kvetak

Recept na pečený květák

Zkuste jednoduchý recept na pečený květák. Toto jídlo je vynikající, dobře ochucené a...

Matcha latté – jednoduchý recept

Naučte se připravovat Matcha latté podle tohoto jednoduchého receptu. Toto třísložkové...

Extra zeleninová smažená rýže – recept

Naučte se připravit zeleninovou smaženou rýži - je to jednoduchá a sytá večeře. Tento...

tempeh

Recept na pečený marinovaný tempeh

Už jste vyzkoušeli tempeh? Pokud jste vegetarián nebo jen chcete jíst méně masa, je to...

vegansky_pastyrsky_kolac

Recept na veganský pastýřský koláč

Kdo by neznal proslulý Shepherd´s pie neboli pastýřský koláč? Vyzkoušejte ten nejlepší...

kapustovy-salat

Kapustový salát s jablky, brusinkami a pekanovými ořechy – recept

Kapusta nemusí nutně patřit jen do teplých pokrmů. Výborně chutná například v tomto...

veganska-pizza

Nejlepší recept na veganskou pizzu

Veganská jídla mohou i navzdory absenci přísad živočišného původu chutnat zkrátka...

burger-z-cernych-fazoli

Recept na snadný burger z černých fazolí

Tento recept na hamburger s černými fazolemi připravíte za méně než 30 minut. Udělejte ho...

veganske-lasagne-2-2

Recept na nejlepší veganské lasagne

Kdo by řekl, že veganské lasagne mohou být tak chutné? Tento recept na lasagne bez mléka se...

Jarní závitky

Recept na nejlepší čerstvé jarní závitky – třeba s arašídovou omáčkou

Jarní závitky v restaurační kvalitě, které jsou neuvěřitelně snadné na přípravu,...

Chia puding recept

Chia puding rychlý recept

Chcete si připravit lahodnou, lehkou a zdravou snídani, která povzbudí vaši imunitu i...

Spagetova dyne

Dýňové špagety – recept

Špagetová dýně je stále ještě relativně málo známá zelenina, která má ovšem skvělé...

Polévka z pečené máslové dýně – recept

Miskou teplé krémové polévky z máslové dýně potěší a zahřeje. Tato polévka z...

Jednoduchá pečená máslová dýně – recept

Ingredience 1 máslová dýně - oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na centimetrové...

Sójová majonéza – víte, jak ji můžete připravit?

Sójová majonéza je výbornou alternativou klasické majonézy, která sa běžně připravuje z...

Pečené batáty s medem a skořicí – recept

Máte chuť na sladkou ale zdravou večeři? Vyzkoušejte tento neobvyklý recept - pečené...

Smoothie z mandlového mléka a lesních plodů

Báječné osvěžení a vitamíny v jednom. Lahodné smoothie s lesními plody nemá konkurenci....

Polévka z mrkve a červené čočky – recept

Tato hřejivá a cenově výhodná vegetariánská polévka se skvěle hodí k obědu během...

Vydatná zeleninová polévka – nejlepší recept

Recept na nejlepší zeleninovou polévku je ideální v sychravém podzimním...

Topinambur – recept – pečený nebo pyré

Pečené topinambury jsou křupavé, karamelizované a tak návykové. Lze je jíst syrové,...

Pečené zeleninové lasagne – recept

Tento vegetariánský pokrm v italském stylu si zamilují mladí, staří i všichni ostatní....

Kokosové máslo – recept, použití

Kokos je velmi oblíbený pro svoji jedinečnou vůni, chuť a široké využití. Málokdo však ...

Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku

Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang