Omáčky

Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.

K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.

Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.

Další kategorie

chilli-con-carne-2

Recept na Chilli Con Carne

Lákavá vůně hrnce s chilli bublajícího na plotně. Připravte si ho jako rychlé jídlo, ale...

svetla-jiska

Recept na světlou jíšku

Tento recept na světlou jíšku lze použít jako základ pro mnoho pokrmů, například lasagne,...

houbova-omacka-2

Recept na houbovou omáčku

Tuto krémovou houbovou omáčku si budete chtít dát na všechno. Od steaků po kuřecí maso,...

limetkovy-dresink-s-koriandrem

Recept na limetkový dresink s koriandrem

Tento pikantní koriandrový limetkový dresink je určen pro váš taco salát. Vychutnejte si ho...

thajska-smazena-ryze-s-ananasem

Recept na thajskou smaženou rýži s ananasem

Existují různé verze ananasové smažené rýže. Sladké, šťavnaté kousky ananasu se...

indicke-rybi-kari

Recept na indické rybí kari

Toto rybí kari s hluboce aromatickou omáčkou z rajčat a kokosu vyžaduje pořádnou hrst...

rajcatova-salsa

Recept na rajčatovou salsu

Tuto chutnou zdravou salsu připravíte za pouhých 5 minut z rajčat, cibule, česneku, limetky,...

houbove-kremove-testoviny

Recept na houbové krémové těstoviny

Připravte si tyto krémové houbové těstoviny. Smetana, parmezán, bílé víno, citronová...

uhori-omacka

Recept na úhoří omáčku

Úhoří omáčce se také říká nitsume nebo kabayaki a v japonštině unagi no tare. Je to...

kruti-slany-nalev

Recept na krůtí slaný nálev

Toto je lahodný recept na slaný nálev z krůty pro jakoukoli drůbež. Díky němu bude maso...

mexicke-tostadas-2

Recept na mexické Tostadas

Domácí tostadas roztančí vaše chuťové pohárky. Jejich příprava je tak jednoduchá, jsou...

omacka-romesco-2

Recept na omáčku Romesco

Vyzkoušejte tento recept na španělskou omáčku Romesco z pečených červených paprik a...

Veganské pesto

Recept na veganské pesto

Tento recept na veganské pesto bez lepku je stejně dobrý jako tradiční pesto, dokonce i bez...

Noky se špenátem

Gnocchi se špenátem – a kuřecím, smetanou nebo sýrovou omáčkou

V tomto článku Vám přinášíme námi vybrané gnocchi recepty se špenátem. Každý recept...

vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi – recept

Vepřové maso a mrkev tvoří vynikající kombinaci, a recepty z vepřového v mrkvi si můžete...

Kuře na kari s rýží

Kuře na kari – s rýží, se smetanou i bez, s kokosovým mlékem – recepty

Kuřecí kari nebo kuře na kari je pokrm pocházející z asijských zemí. Typické kari se...

smazene-mozzarellove-tycinky

Recept na smažené mozzarellové tyčinky

Plánujete setkání s přáteli a chcete připravit k občerstvení něco opravdu opravdu...

Remuláda

Remuládová omáčka – recept

Remuládovou omáčku v louisianském stylu snadno připravíte z majonézy, koření, křenu a...

Špagety s kuřecím masem

Recept na jednoduché špagety s kuřecím masem

Tento pokrm má úžasný jižanský šmrnc a přitom je jemný a vydatný. Skvělý způsob, jak...

Pomerančové kuře

Recept na pomerančové kuře

Tento recept je plný sladké citrusové chuti, sezamových semínek a šalvěje. Jeho příprava...

Česneková omáčka

Krémová česneková omáčka – recept

Tato česneková omáčka je skvělá ke steakům a pečeným bramborám. Místo čerstvé...

pizza-pepperoni-2

Recept na domácí pizzu Pepperoni

Podle tohoto receptu si pizzu připravíte snadno a rychle! Chutná domácí pizza s kůrkou a...

kančí guláš

Nejlepší kančí guláš a žebra z divočáka – recept

Zvěřinu si samozřejmě můžete doma připravit kdykoliv, největší popularitě se ovšem...

caramel_sauce

Recept na karamelovou omáčku

Domácí karamelová omáčka se snadno připravuje. Trvá jen 10 minut a potřebujete k ní pouze...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang