Recept – pečené kuře na rozmarýnu
Ingredience: 2 menší kuřatasůlkoření4 lžíce oleje1 stroužek česneku1 lžička...
Hlavní jídla bývají nejklíčovějším jídlem dne, zpravidla se jedná o obědy či večeře. Hlavnímu jídlu může předcházet předkrm, poté polévka a po hlavním jídle může být doplněno ještě dezertem.
Oblíbenými hlavními jídly jsou omáčky s knedlíky, kdy zajisté tou nejoblíbenější omáčkou je svíčková omáčka. Dále také maso na mnoho způsobů s přílohami, kdy velmi oblíbeným českým hlavním jídlem je zajisté drůbeží řízek. Při dietní stravě je možné také jako hlavní jídlo připravit salát například s kuřecím masem, dressingem a krutony, ála Caesar.
Hlavním jídlem také může být i bezmasé jídlo, jako jsou různé grilované sýry, těstoviny se sýrovými nebo smetanovými omáčkami nebo i různé luštěninové saláty.
Ke každému hlavnímu jídlu je také důležitý pitný režim, který lze podpořit různými džusy, limonády nebo i jen obyčejnou vodou.
Recept – pečené kuře na rozmarýnu
Ingredience: 2 menší kuřatasůlkoření4 lžíce oleje1 stroužek česneku1 lžička...
Recept – italská sýrová omáčka čtyři druhy sýra
Ingredience: 1 pórekkousek másla1 lžíce hladké mouky60 g sýra taleggio70 g gorgonzoly70 g...
Recept – italská sýrová omáčka Alla gricia s ovčím sýrem
Ingredience: 1 lžíce oleje1 cibule1 feferonka150 g prorostlé1 stroužek česneku2 lžíce...
Recept – anglická sýrová omáčka
Ingredience: 50 g másla,1 lžíce hladké mouky500 ml mléka nebo sladké smetanysůl1...
Kuře na žampiónech
Ingredience 800 g vykostěného kuřecího masa250 g očištěných žampiónů2 cibulesůl,...
Recept – pálihuba
Ingredience pro 1 osobu: 1 plátek vepř. kýty10 dkg šunky1 menší cibuletrochu kečupu a...
Recept – palačinky se zeleninou
Ingredience: 20 dkg hladké mouky3 vejce250 ml mléka1/2 kg čerstvých žampionů1/2 kg...
Recept – maďarská vepřová pečeně
Vepřové maso můžete připravit na spoustu různých způsobů. V dnešním článku si...
Recept – čevabčiči z vepřového masa
Ingredience: 400 g vepřového masa z plece1 houska, mléko½ lžičky soliněkolik stroužků...
Recept – myslivecké roštěnky
Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...
Recept – gurmánská mučkalica
Ingredience: 70 – 80 dkg vepřového masa z kýty4 lžíce oleje1 velká cibulepepřsůl2...
Recept – bůčková tlačenka
Ingredience: 1 kg bůčku5 vajec1 lžíce solipepřvegeta sáčky na...
Recept – kysané zelí zapečené s uzeným bůčkem
Ingredience: 500 g kyselého zelí200 g uzeného bůčku4 plátky šunky60 g oleje1 mrkev1...
Recept – krkovice
Ingredience: vepřová krkovicehořčicecibulesůlpepřalobal Postup: Plátky vepřové...
Recept – kari kotlety
Ingredience: vepřové kotletysůlpepřsmetana na šleháníkarimáslo Postup: Kotlety...
Recept – nakládaný bůček
Ingredience: 0,6 kg bůčkubobkový listnové koření celépepř celýsůl2 hlavičky...
Recept – bůček se sýrovou nádivkou
Ingredience: ¾ kg libového bůčkusůlhladká mouka1 cibule150 g měkkého salámu100 g...
Recept – játra se zeleninou
Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...
Recept – bůčková pomazánka
Ingredience: 0,5 kg libového bůčkusůlkmín10 stroužků česneku2 cibulesladkokyselé...
Recept – francouzské brambory
Ingredience: 1 kg brambor200 – 250 g uzeného masa, salámu, špekáčků nebo točeného...
Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem
Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...
Recept – chalupářská houbová omáčka
Ingredience: 500 g lesních hub4 lžíce oleje2 lžíce polohrubé mouky500 ml sladké...
Recept – houbová omáčka smetanová
Ingredience: 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónůcitronová šťáva2 lžíce másla1...
Recept – čočka na kyselo
Ingredience: 40 dkg čočkypůlka malé cibulemáslohladká mouka1,5 dcl zakysané...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang