Maso

Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.

Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.

Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.

Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.

Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.

Další kategorie

Recept na sendvič pastrami ve francouzském dipu

Sendviče French Dip se připravují snadněji, než si myslíte. Určitě k nim vyzkoušejte...

Recept na vepřové kotlety s jablky a skořicí

Tento recept se rychle stane stálicí ve vašem jídelníčku. Navíc vše připravíte v jedné...

Chilli bez fazolí

Recept na chilli bez fazolí

Chilli bez fazolí obsahuje spoustu konzervovaných rajčat a cibule. Skvělé je podávané s...

Jihozápadní kuře

Recept na jihozápadní kuře

Jihozápadní kuřecí prsa s černými fazolemi, kukuřicí, chilli papričkami a rajčaty....

Recept na mexické drcené kuře

Na přípravu tohoto mexického drceného kuřete v kouřové, jemně pikantní červené omáčce...

Recept na pomalé vaření kuřecího masa chasseur

Na začátku dne vhodíte do pomalého hrnce hrst ingrediencí a toto klasické francouzské kuře...

Recept na Hasenpfeffer

Křehké, aromatické králičí maso v kombinaci se zakysanou smetanou a kořením tvoří...

Plněné banánové papriky

Recept na plněné banánové papriky

Tyto plněné banánové papriky jsou plněné italskou klobásovou směsí a pečené v lahodné...

Recept na mini masové bochánky (sekanou)

Tento recept na mini sekanou je rychlý a snadný na přípravu. Kečup a hnědý cukr dodávají...

Klobásy Wonton Stars

Recept na klobásy Wonton Stars

Tyto efektně vypadající předkrmy jsou ideální pro pohoštění velkých skupin. Roztomilé...

Recept na kuřecí prsa ve smetanové houbové omáčce

Rychlá 20 minutová večeře s kuřecím masem, která je dostatečně jednoduchá, ale zároveň...

Recept na mile high green chili

Zelené chilli je v Coloradu oblíbené a vždycky se líbí návštěvníkům z jiných států....

Recept na kuřecí rýžovou mísu

Tento recept na kuřecí rýžovou mísu je tak snadný na přípravu během rušného všedního...

Recept – vepřový guláš

Vepřový guláš je tradiční a lahodný pokrm, který pochází z české a středoevropské...

Recept na nejlepší sladkokyselé karbanátky

Lahodné sladkokyselé karbanátky z ingrediencí, které máte vždycky doma. Jednoznačný...

Recept na dikobrazí karbanátky

Tyto dikobrazí karbanátky jsou velice výborné a pochutná si na nich celá Vaše...

pomalu-pecena-zebirka

Recept na pomalu pečená žebírka

Jedná se o velmi jednoduchý recept. Není to žádná raketová věda, jen žebírka uvařená v...

carnitas-recept

Recept na mexické Carnitas v pomalém hrnci

Milujete mexickou kuchyni? Pak si jistě pochutnáte na těchto lahodných Carnitas, které...

Plněné paprikové lusky v rajské omáčce – recept

Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V...

Recept na rychlá kuřecí prsa po italsku

Nebojte se pohrát si s bylinkami, dokud nebudou vyhovovat chuti vaší rodiny. Hotové jídlo...

Recept – srnčí hřbet

Srnčí hřbet, který má přirozeně nízký obsah tuku a kalorií a vysoký obsah bílkovin,...

kureci-v-parmazanove-kruste

Recept na kuřecí maso v parmezánové krustě

Kuře s parmezánovou krustou patří mezi nejjednodušší a nejchutnější způsoby, jak...

masove-kulicky-buffalo

Recept na masové kuličky Buffalo

Masové kuličky jsou nadčasovým a jednoduchým receptem z mletého masa, který si získal...

Vepřová roláda

Recept – vepřová roláda

Vepřová roláda je lahodný pokrm, který kombinuje šťavnatou vepřovou panenku s aromatickou...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang