Pečené brambory s kořenovou zeleninou
Pro naše tělo jsou nejlepší a nejpřínosnější lokální a sezónní suroviny. V zimě to s...
Vegetariánství je způsob životního stylu a stravování, může být i dietním, kdy je z pokrmů úplně vyloučeno maso. Vyloučeno je veškeré hovězí maso, drůbeží maso, vepřové, zvěřina či maso z jiných živočichů a také ryby.
U vegetariánů je ovšem vyloučeno nejen přímo maso, avšak můžou být také vyloučeny i vnitřnosti, jako jsou játra, ledvinky, žaludek a další a také kůže. Náhražky masa jsou v podobě tofu nebo také rostlinné náhražky masa. Převládají velmi zeleninová jídla a různé těstoviny, brambory či luštěniny.
Velmi oblíbenými jsou do vegetariánských pokrmů také houby.
Pečené brambory s kořenovou zeleninou
Pro naše tělo jsou nejlepší a nejpřínosnější lokální a sezónní suroviny. V zimě to s...
Letní závitky s tofu a hlívou ústřičnou
Občas hledám lehké nevařené alternativy hlavních jídel. Mezi naše nejoblíbenější...
Dvoubarevný koláč s meruňkami
Víkend si žádá upéct k odpolední kávě nějaký lehký dezert.Pokud máte v mrazáku...
Red velvet brownies s kokosovým máslem
Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval brownies. Ať už pro jeho čokoládovou chuť nebo pro jeho...
Špenátové špaldoto s brynzou
Špalda je starý druh pšenice, který je pro naše zdraví mnohem příznivější než...
Fazolový salát – recept – studený, s rýží, mátou a chilli
Rýže. Na první pohled obyčejná a nudná příloha. Nikdy nepřestane fascinovat, kolik druhů...
Chutné tofu na 7 způsobů – je to jenom o způsobu přípravy
Tofu jste už určitě ochutnali, nebo viděli prodávat ve vašem obchodě, ale možná ještě...
Svíčková na smetaně s marinovaným tofu
Svíčková na smetaně s marinovaným tofu je vynikající varianta klasické verze svíčkové,...
Tapiokový puding
Tapiokové kuličky jsou škrob získaný z kořene Manioku. Pochází z Jižní Ameriky, kde...
Ořechovo-semínková granola
Granola je vlastně zapečená směs všeho, co máte rádi, tím ale myslím různé vločky,...
Krémové žampionové kroupoto
Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...
Sladká tvarohová nepečená snídaně ve skleničce
Rozhodla jsem se, že Vám udělám radost a zase Vám sem přidám nějaký sladký recept. A...
Zázračná a jednoduchá miso soup
Miso soup je dle Japonců polévka, kterou by se měl začít den. Pokud si ji však na snídani...
Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem
Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do...
Jahodový koláč se želé
Paleo koláč s krémem, čerstvými jahodami a želé glazé. Celý koláč lze připravit...
Květákový tabouleh
Hotový pokrm může být buď přílohou nebo hlavním chodem. Na léto ke grilování je...
Pomazánka z červené řepy a slunečnicových semínek
Kalorická hodnota pomazánky vychází na 1 000 kJ na 100 g. Máslo má při stejné gramáži 3...
Podzimní perník s hruškami
Porce: 1 bochník Doba přípravy: 15 minut Doba pečení: 40 minut Ingredience: 1 3/4...
Kakaový korpus, povidla a vysokoprocentní čokoláda
Tohle je vlastně takový dost univerzální recept na základní ale skvělé paleo kakaové...
Paleo banánový chlebíček – banana bread – recept je bez lepku
Banánový chlebík je americká klasika. Recept je bez lepku, není už ničím dalším...
Chia borůvková kaše
Počet porcí: 2 porce Doba přípravy: 10 minut Ingredience: 3/4 hrnku kokosového...
Pomerančové lanýže
Porce: 20 kusů Doba přípravy: 15 minut+ 15 minut Doba chlazení: přes...
Rajčatovo-špenátová frittata
Frittata se připravuje na mnoho způsobů - s mletým masem, kuřecím masem,...
Perníčky
Porce: cca 50 - 60 kusů Čas přípravy: 10 minut Doba chlazení: alespoň 1...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang