
Šťavnaté pečené kuře – recept
Kuře je jedno z nejoblíbenějších druhů masa, které se často objevuje na našich...
Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.
Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.
Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.
Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.
Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.
Šťavnaté pečené kuře – recept
Kuře je jedno z nejoblíbenějších druhů masa, které se často objevuje na našich...
Recept – vepřová roláda z plece
Vepřová roláda je jednoduchý, ale elegantní pokrm, který se připravuje tak, že se tenký...
Pečené kuře z pomalého hrnce – recept
Pokud máte rádi kuřecí maso, ale nemáte čas a chuť stát celé hodiny v kuchyni, může...
Hovězí maso v mrkvi – Recept
Hovězí maso a mrkev jsou jedny z nejoblíbenějších ingrediencí v kuchyni po celém světě....
Recept – zapečené špagety
Zapečené špagety jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě. Tento jednoduchý a...
Zabijačková polévka z tlačenky
Zabijačková polévka je tradiční český pokrm z uzených klobás, jelita, zeleninového...
Recept na hovězí steak s česnekovým máslem
Příprava hovězího steaku s česnekovým máslem je velmi jednoduchá a pochutná si na něm...
Recept – králičí žebra s nádivkou
O konzumaci hovězího, vepřového nebo kuřecího masa možná neuvažujete, ale co si myslíte...
Čevabčiči z vepřového masa – recept
Čevabčiči (čevapčiči) je pokrm, který je u nás poměrně oblíbený. Často se ovšem...
Kuřecí na medu a česneku v pomalém hrnci – recept
Tento pokrm má pokaždé úspěch u dospělých i dětí. Podávejte ho s rýží basmati nebo...
Recept – cibulová omáčka
Cibulová omáčka je oblíbeným doplňkem k různým pokrmům, jako jsou například steak,...
Čevabčiči z hovězího masa – recept
Čevabčiči recept z mletého masa, někdy označovaní jako cevapi neboli čevapčici, jsou druh...
Krumlovský drak – recept
Původu tohoto receptu se asi nedopátráme, ale jedno je jisté, jedná se o pikantní placičky...
Recept na nejlepší plátky z vepřového bůčku
Nic nechutná lépe než křehký vepřový bůček s lepkavou barbecue omáčkou. Grilujte ho,...
Recept na nejlepší vepřový řízek
Německý vepřový řízek je snadný recept, který se skvěle hodí pro náročné všední...
Recept na nejlepší dušené jehněčí maso
Tento recept na dušené jehněčí je jednoduchý a díky dlouhému dušení v troubě se...
Recept na nejlepší korejské smažené kuře
Připravte si exotickou, ale přesto snadnou večeři, jako jsou tato kořeněná a lepkavá...
Recept na jehněčí kýtu v pomalém hrnci
Uvařte jehněčí kýtu v pomalém hrnci a odměnou vám bude křehké maso, které se rozplývá...
Čínské nudle a omáčka – s kuřecím masem, zeleninou a smažené – recept
Nudle jsou základem čínské kuchyně a jsou součástí tamní stravovací kultury již po...
Pečená vepřová krkovice – recept a tipy, co uvařit
Vepřová krkovice má trochu vyšší obsah tuku, ale právě díky tomu je velmi chutná a...
Boloňské špagety – s pravou boloňskou omáčkou – recept
Pravá boloňská omáčka se připravuje až 2,5 hodiny, takže je potřeb naplánovat si...
Minutky z kuřecího masa, rychlovky – recepty
Kuřecí maso je velmi dobře dostupné ve všech obchodech a supermarketech. K dostání je ve...
Vepřo, knedlo, zelo – recept
V českých kuchyních neexistuje větší klasika. Zároveň si tento poklad nelze dát nikde...
Domácí hovězí pastrami – recept
Hovězí pastrami je uzený a kořeněný masný výrobek z hovězího masa. Jedná se o druh...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang