
Rychlý játrový guláš – recept
Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...
Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.
K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.
Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.
Rychlý játrový guláš – recept
Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...
Recept – křenová omáčka
Ingredience: 50 g másla2 lžíce hladké mouky100 ml mléka200 ml zakysané smetany200 ml...
Recept – smetanová omáčka k těstovinám
Chystáte se uvařit k večeři nebo k obědu těstoviny a nevíte, čím byste je doprovodili?...
Recept – kari omáčka na těstoviny
Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...
Rajská omáčka – Recept
Ingredience jíška (4 dkg másla a 4 dkg mouky)0,5 litru vývaru z kostí nebo masatrochu...
Recept – šípková omáčka
Ingredience: 2 – 3 dkg sušených šípků 0,75 l masového nebo zeleninového...
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
Kokosová rýže s omáčkou z lesního ovoce
Když milujete dezerty, je třeba si hlídat linii. A když hlídáte linii, vymýšlíte a...
Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou jako naprosto dokonalý dezert se hodí k...
Recepty – znojemská omáčka z čerstvých okurek
Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 zrnka pepřesůl3...
Mušle svatého Jakuba – recept
Mušle svatého Jakuba jsou klenot. A taky se podle toho odvíjí cena. A nebojte, není to...
Recept – rajská omáčka z rajčat
Ingredience: 2 lžíce másla2 lžíce hladké mouky8 rajčat2 kuličky pepře2 kuličky...
Recept – italská sýrová omáčka čtyři druhy sýra
Ingredience: 1 pórekkousek másla1 lžíce hladké mouky60 g sýra taleggio70 g gorgonzoly70 g...
Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem
Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...
Recept – houbová omáčka smetanová
Ingredience: 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónůcitronová šťáva2 lžíce másla1...
Recept – moravský vrabec
Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z...
Recept – česneková omáčka
Ingredience: 50 g másla1 větší cibule½ paličky česneku 2 vrchovaté lžíce mouky½...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Bramborový guláš s kabanosem
Ingredience: 800 – 1000 g kabanosu4 velké oloupané brambory nakrájené na kostičky1...
Srnčí guláš po krumlovsku
Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...
Recept – fazolový guláš
Ingredience: 500 g bílých fazolí400 g uzeniny nakrájené na kostičky200 ml smetany3-4...
Recept – okurková omáčka se smetanou
Ingredience: 50 g másla50 g hladké mouky3 kyselé okurkykyselá smetanacitronová šťáva½...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang