Vysoký roštěnec – recept
Šťavnaté steakové maso s jemnými vláky, vysoká roštěná je prorostlejší než nízká a...
Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.
K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.
Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.
Vysoký roštěnec – recept
Šťavnaté steakové maso s jemnými vláky, vysoká roštěná je prorostlejší než nízká a...
Bun Bo Nam Bo – recept
Vietnamská kuchyně se pyšní klasikou Bun Bo Nam Bo, která by neměla chybět na talíři...
Nejlepší lasagne
Příprava: 1 hodinaVaření: 3 hodiny a 10 minutKategorie: SnadnéPorcí: 8 Ingredience na...
Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO) – recept
Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...
Zapečené těstoviny s kuřecím masem – recept
Vychutnejte si zapečené těstoviny se sýrem a kuřecím masem jako nejlepší rodinnou večeři...
Zapečené italské těstoviny – recept
Čerstvá rajčata zapečeným italským těstovinám dodávají příjemný nádech, který ve...
Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku
Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...
Játrová omáčka – nejlepší recept
Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...
Recept – italská rajská omáčka na těstoviny
Ingredience: 800 g konzervovaných loupaných rajčat1 cibule3-4 stroužky česneku1 lžíce...
Recept – křenová omáčka s hříbky
Ingredience: 500 g čerstvých hříbkůsůl3 žloutky100 ml sladké smetanycitronová...
Recept – rajská omáčka se smetanou
Rajská omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené...
Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě
Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...
Rajská omáčka – Recept
Ingredience jíška (4 dkg másla a 4 dkg mouky)0,5 litru vývaru z kostí nebo masatrochu...
Guláš z hovězího srdce
Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...
Jehněčí kýta pečená na česneku a majoránce s pažitkovou omáčkou
K Velikonocům prostě patří určité pokrmy, ať je to mazanec, beránek nebo třeba...
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...
Kokosová rýže s omáčkou z lesního ovoce
Když milujete dezerty, je třeba si hlídat linii. A když hlídáte linii, vymýšlíte a...
Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou jako naprosto dokonalý dezert se hodí k...
Recepty – znojemská omáčka z čerstvých okurek
Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 zrnka pepřesůl3...
Vanilkový cheesecake s malinami
Výtečný vanilkový cheesecake s jemnými malinami je skvělým dezertem pro každou...
Mušle svatého Jakuba – recept
Mušle svatého Jakuba jsou klenot. A taky se podle toho odvíjí cena. A nebojte, není to...
Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama
Rostlinné alternativy smetany mi přijdou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově...
Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...
Ragú ze zeleného chřestu
Chřest bych mohla jíst pořád. Osobně jsem tedy větší zastánkyní zeleného chřestu,...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang