Omáčky

Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.

K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.

Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.

Další kategorie

Vysoký roštěnec – recept

Šťavnaté steakové maso s jemnými vláky, vysoká roštěná je prorostlejší než nízká a...

Bun Bo Nam Bo – recept

Vietnamská kuchyně se pyšní klasikou Bun Bo Nam Bo, která by neměla chybět na talíři...

Nejlepší lasagne

Příprava: 1 hodinaVaření: 3 hodiny a 10 minutKategorie: SnadnéPorcí: 8 Ingredience na...

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO) – recept

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...

Zapečené těstoviny s kuřecím masem – recept

Vychutnejte si zapečené těstoviny se sýrem a kuřecím masem jako nejlepší rodinnou večeři...

Zapečené italské těstoviny – recept

Čerstvá rajčata zapečeným italským těstovinám dodávají příjemný nádech, který ve...

Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku

Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...

Játrová omáčka – nejlepší recept

Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...

Recept – italská rajská omáčka na těstoviny

Ingredience: 800 g konzervovaných loupaných rajčat1 cibule3-4 stroužky česneku1 lžíce...

Recept – křenová omáčka s hříbky

Ingredience: 500 g čerstvých hříbkůsůl3 žloutky100 ml sladké smetanycitronová...

Recept – rajská omáčka se smetanou

Rajská omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené...

Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě

Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...

tomatoes_rajcata-4-300x225-2133193

Rajská omáčka – Recept

Ingredience jíška (4 dkg másla a 4 dkg mouky)0,5 litru vývaru z kostí nebo masatrochu...

Guláš z hovězího srdce

Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...

Jehněčí kýta pečená na česneku a majoránce s pažitkovou omáčkou

K Velikonocům prostě patří určité pokrmy, ať je to mazanec, beránek nebo třeba...

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem

Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...

Kokosová rýže s omáčkou z lesního ovoce

Když milujete dezerty, je třeba si hlídat linii. A když hlídáte linii, vymýšlíte a...

Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou jako naprosto dokonalý dezert se hodí k...

Recepty – znojemská omáčka z čerstvých okurek

Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 zrnka pepřesůl3...

Vanilkový cheesecake s malinami

Výtečný vanilkový cheesecake s jemnými malinami je skvělým dezertem pro každou...

Mušle svatého Jakuba – recept

Mušle svatého Jakuba jsou klenot. A taky se podle toho odvíjí cena. A nebojte, není to...

Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama

Rostlinné alternativy smetany mi přijdou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově...

b10-1024x683-8612522

Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou

Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...

Ragú ze zeleného chřestu

Chřest bych mohla jíst pořád. Osobně jsem tedy větší zastánkyní zeleného chřestu,...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang